Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας σπάει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας σπάει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Η απόφαση του πρωθυπουργού να σπάσει το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δίνοντας την Τρίτη (02.07.2019) το βράδυ συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο στο κανάλι του Φαλήρου δείχνει ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να δώσουν την πιο μεγάλη μάχη λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την τελευταία εβδομάδα καθώς και το 2015 πολλά άλλαξαν την τελευταία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα από ναι που έδειχναν ολες οι δημοσκοπήσεις έγινε όχι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ο πρωθυπουργός με την απόφαση του αυτή θέλει να δείξει ότι δεν φοβάται ούτε τον πιο σκληρό αντίπαλο του που ήταν το συγκρότημα του Φαλήρου. Οι συνεργάτες του σημείωναν μάλιστα ότι από αυτή την κίνηση μόνο να κερδίσει έχει καθώς εμφανίζεται έτοιμος δώσει απαντήσεις για ολους και για όλα.

Παράλληλα έλεγαν ότι με αυτή την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζοντας τον κρυπτόμενο . Αυτό άλλωστε το σημείο επεσήμαιναν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Επιφυλάξεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά υπάρχουν και κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που εμφανίζονται πιο επιφυλακτικά στην απόφαση αυτή του πρωθυπουργού καθώς όπως λένε θα έχει μεγάλη σημασία και το περιεχόμενο της συνέντευξης αλλά και η στόχευση των ερωτήσεων.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα του εμπάργκο στο ΣΚΑΪ είχε απασχολήσει πολλές φορές την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση με σκοπό να αποφασίσει το κορυφαίο όργανό του κυβερνώντος κόμματος αν θα προχωρούσε στην άρση ή όχι. Η πολυφωνία που υπήρχε ωστόσο γύρω από αυτό το θέμα δεν μπόρεσε να δώσει μέχρι τώρα μια λύση.

Έτσι όπως δείχνουν όλα από την Τετάρτη το πρωί –καθώς μέχρι την συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα ισχύει το εμπάργκο- τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα μπορούν να βρουν μία θέση στα πάνελ του σταθμού.

Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα

Την ίδια ώρα πάντως τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα καθώς λένε ότι τα μηνύματα που παίρνουν από την επαφή τους με τον κόσμο είναι θετικά . Όπως σημείωναν μάλιστα αντλούν αυτή την αισιοδοξία τους αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις αλλά και αξιολογώντας τρεις βασικούς παράγοντες.

Κατ’ αρχήν επιμένουν ότι υπάρχει μια εμφανής μεταστροφή στους μισθωτούς γεγονός που ερμηνεύεται ως ένα καλό σημάδι.

Δεύτερον θεωρούν ότι όσοι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στις ευρωεκλογές δεν πήγαν θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στο κυβερνών κόμμα , τώρα μπροστά στο ενδεχόμενο να έχει η ΝΔ αυτοδυναμία θα αντιδράσουν πηγαίνοντας την κάλπη.

Τρίτον τα μηνύματα που παίρνουν από κάποιους μικρομεσαίους επαγγελματίες μοιάζουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς όπως λένε όλοι αυτοί φοβούνται ότι η πολιτική Μητσοτάκη θα τους πετάξει εκτός αγοράς.

Σημαντικό στοιχείο στην ανάλυση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται να μιλούν και να αναλύουν όλα όσα συνέβησαν από το 2015 και μετα σαν να μην υπήρξαν ευθύνες από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάντια της χώρας.

Ακόμα σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζεται να κάνει μια ιδιαίτερα σοβαρή και πολιτική καμπάνια με επιχειρήματα και προβάλλοντας στοχεύμένα τις ανακολουθίες της ΝΔ . Όπως λένε η τακτική αυτή φαίνεται ότι έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις