Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στο newsit.gr

Εκλογές 2019: Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στο newsit.gr

Η επικαιρότητα κυριάρχησε στην συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στο newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη.

Πρώτο ερώτημα φυσικά ο σάλος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου περί εφαρμογής της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης από την ΝΔ αν εκλεγεί κυβέρνηση. Η κα Ζαχαράκη απάντησε με έντονο τρόπο διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές και θέλω να το κάνω με κάθε τρόπο σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο λήψης τέτοιου μέτρου, δηλαδή πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα στα μνημόνια τα οποία μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έσκιζε το 2014 τελικά μας τα έφερε δυο – δυο. Έφερε το τυπικό το τρίτο έφερε και το άτυπο το 4ο αλλά και η υποχρέωση που έχει η Ελλάδα ως το μοναδικό κράτος το οποίο πέρασε μνημόνιο και είναι σε ενισχυμένη επιτήρηση. Θυμίζω ότι είναι το μόνο κράτος που έχοντας περάσει αυτή την διαδικασία έχει υποστεί αυτή την στιγμή την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού ενισχυμένης εποπτείας που σημαίνει έλεγχος κάθε τρεις μήνες. Έλεγχος από όλους τους θεσμούς, έκθεση και μια οπωσδήποτε συμμόρφωση και προς τις παραινέσεις των ξένων των θεσμών. Ποιος μιλάει αυτή την στιγμή; Ποιος έχει το θράσος να μιλάει από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος το οποίο απέδειξε τα τελευταία 4 χρόνια ότι έκανε πράξη τις χειρότερες επιταγές των δανειστών πράγματα τα οποία δεν είχαν τολμήσει να επιβάλλουν σε ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ ξανά. Θυμίζω το Υπερταμείο, το νόμο Κατρούγκαλου και άλλες ρυθμίσεις όπως οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις φόρων».

«Αυτή η κουβέντα για μέτρα, για προληπτική γραμμή στήριξης και οτιδήποτε άλλο μας θυμίζει το παρελθόν είναι και ανήκει στο παρελθόν»

Και συνέχισε: «Αυτή η κουβέντα για μέτρα, για προληπτική γραμμή στήριξης και οτιδήποτε άλλο μας θυμίζει το παρελθόν είναι και ανήκει στο παρελθόν είμαι σαφής: Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα της ΝΔ, ούτε κρυφό, ούτε φανερό, γιατί γίνεται πολύς λόγος για κρυφή ατζέντα, που να αφήνει περιθώριο για λήψη νέων μέτρων. Ναι, θα εφαρμόσουμε την μείωση φορολογίας, ναι θα εφαρμόσουμε την μείωση εισφορών, ναι θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας σε μια πλειάδα θεματικών δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης. Είναι μια μέρα σήμερα που αν δεν είχαμε επικαιρότητα θα είχαμε την επικαιρότητα της οικονομίας. Έχουμε την πρωτόγνωρη βουτιά του 10ετους ομολόγου στην απόδοση, το πενταετές σε εντυπωσιακή πορεία και μια πρώτη εμφάνιση του 25ετους. Όλα δείχνουν μια επιστροφή σε ομαλότητα».

Είπε ότι οι εθνικές εκλογές επί της ουσίας προκλήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες με το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών και το αποδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά.

Για τις επιστολές του Κώστα Καραμανλή για την ονομασία των Σκοπίων είπε ότι δεν είναι κάτι καινούριο και μίλησε για μαύρη προπαγάνδα. «Η ουσία είναι ότι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι σε μια συμφωνία επιζήμια για την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε ναι», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών. «Έρχονται ενάμισι χρόνο μετά να βρουν Δράκο σε ένα παραμύθι που δεν υπάρχει», είπε ακόμα.

Αναφερόμενη στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε «μια σημαντική σημείωση που έχει να κάνει με το debate είναι ότι ο πρωθυπουργός που είχε την άνεση να φύγει από τις Βρυξέλλες για να κάνει προεκλογική εκστρατεία, μας είχε πει πριν από λίγες ημέρες ότι δεν μπορεί να είναι πίσω για το debate παρότι εμείς αλλάξαμε τρεις φορές το πρόγραμμά μας. Χθες, έδωσε μια παράσταση κυνισμού αλλά και μιας αμετανόητης στάσης απέναντι στις πιο γκρίζες στιγμές της διακυβέρνησης».

Μίλησε για παράσταση που δόθηκε το βράδυ της 23ης Ιουλίου μετά την φωτιά στο Μάτι. «Δεν βρήκε ποτέ να πει μια λέξη συγγνώμης για την εθνική τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στο 2015 είπε ότι «χθες μάθαμε ότι η κυβέρνηση τότε ήταν και αφελής και όχι καλά προετοιμασμένη».

Για την αποψινή θεματική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha με 10 δημοσιογράφους είπε ότι είχε κανονιστεί εδώ και καιρό.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις