Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη στάση, Κερατσίνι – Το μήνυμα του πρόεδρου της ΝΔ

Εκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη στάση, Κερατσίνι – Το μήνυμα του πρόεδρου της ΝΔ

Από το Κερατσίνι ξεκίνησε τις περιοδείες του εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα που στέλνει.

Η περιοχή που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ιδιαίτερο συμβολισμό μόνον επειδή ανήκει στην ευαίσθητη κοινωνικά Β’ Πειραιά, αλλά και διότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΝΔ να θέλει να στείλει έτσι ένα μήνυμα για την αντίληψή του περί κομματικών «χαρακωμάτων» και τη συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Βρεττάκο στο δημαρχείο για τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο, αλλά και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. «Την επόμενη μέρα, ειδικά για μεγάλα έργα τα οποία χρειάζονται και τη σφραγίδα του κράτους, εμείς θα είμαστε αρωγοί», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Βρεττάκο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε από κοινού με τον κ. Βρεττάκο την περιοχή των Λιπασμάτων, στην οποία ήδη εκτελούνται έργα ανάπλασης, με στόχο να αποτελεί σύντομα έναν πόλο έλξης για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε τους δρόμους του Κερατσινίου και συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν τα παράπονα που έχουν από την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι μπορούν να αλλάξουν. Ένας εξ αυτών του είπε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχει «πολλή δουλειά για μας για να δημιουργήσουμε δουλειές για όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει τον τελευταίο καιρό στις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές της χώρας να συνομιλεί απευθείας με τους πολίτες. Αυτή η αδιαμεσολάβητη επαφή του με τον κόσμο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί οριστικά η ΝΔ στην προεκλογική περίοδο, αποφεύγοντας τις παραδοσιακές ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις. Στην επαφή με τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει πολλά ως προς την αφομοίωση του προγράμματος της ΝΔ από την κοινωνία, αλλά και ως προς την προσπάθειά της να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους και να πετύχει την αυτοδυναμία.

Από τη ΝΔ στην προεκλογική περίοδο θα δώσουν, επίσης, μεγάλο βάρος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμώντας ότι αυτή τη μορφή πρέπει να έχει μια σύγχρονη προεκλογική καμπάνια, αλλά και ότι μ’ αυτόν τον τρόπο προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ψηφοφόρους. Προς τούτο μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο, σύμφωνα με όσα λένε στην οδό Πειραιώς, το γεγονός ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες ηλικίες (17-24 ετών).

Ως προς το ζήτημα της αποχώρησης της ΝΔ από τη Βουλή εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές τροπολογίες, το μήνυμα από την οδό Πειραιώς είναι πως κάθε διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών και κάθε παρέμβαση στη Δημόσια Διοίκηση από την περασμένη Δευτέρα έως και την προκήρυξη των εκλογών θα ελεγχθεί εξονυχιστικά. Στη ΝΔ καταγγέλλουν κυβερνητικές παρεμβάσεις και διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να μη νομιμοποιήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία με την παρουσία των «γαλάζιων» βουλευτών στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις