Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: ‘Ολη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Sport24

Εκλογές 2019: ‘Ολη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Sport24

Στον Sport24 Radio έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν’ όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με αναμνήσεις για τα χρόνια που έπαιζε βόλεϊ, λέγοντας μάλιστα πως “όταν ήμουν μικρός πήρα το το μπόι μαζεμένο”.

Ανέφερε ότι ποτέ δεν ήταν καλός στο μπάσκετ, ωστόσο ήταν καλός στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα όπως είπε είχε ίνδαλμα τον Δημήτρη Σαραβάκο. γι αυτό και ήθελε να παίζει ως δεξί εξτρέμ.

Δείτε  την συνέντευξη

Σχετικά με τις δηλώσεις ότι “το παιχνίδι γυρνάει” και αναφερόμενος στο παράδειγμα της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα, τόνισε πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μαι δύσκολη μάχη που είναι όλα ανοιχτά.

Μάλιστα όπως είπε είναι σαν… να έχασε στην Ευρωλίγκα και να πηγαίνει τώρα στο ματς του πρωταθλήματος.

Στο δίλημμα Μέσι η Ρονάλντο, ο πρωθυπουργός επιλέγει τον Μέσι, καθώς όπως είπε του αρέσει γιατί παίζει περισσότερο με το μυαλό. Ο γιος του βέβαια όπως είπε… συμπαθεί πιο πολύ τον Ρονάλντο.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε τον θαυμασμό του και για τον Μαραντόνα. Αστευόμενος μάλιστα είπε “τι άλλο θα έλεγα εγώ, αφού ήταν φίλος του Φιντέλ Κάστρο”.

Για Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπά

Σχετικά με τις μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Στέφανου Τσιτσιπά, ανέφερε πως τον Αντετοκούνμπο τον παρακολουθεί πολύ, ενώ ο Τσιτσιπάς… τον ανάγκασε να τον παρακολουθεί μιας και δεν είναι ιδιαίτερα φαν του τένις.

“Ο Στέφανος και η οικογένειά του γνωρίζουν πόσο έχουμε βοηθήσει και πόσο έχουμε σταθεί στην προσπάθειά του” δήλωσε. “Ο Αντετοκούμπο και τα αδέρφια του μας ανάγκασαν να δούμε αλλιώς τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα από άλλες χώρες. Ήταν μια απάντηση στο κύμα ρατσισμού που φώλιασε στην χώρα μας”.

“Ρατσισμός υπήρχε και πριν την Χρυσή Αυγή, απλώς κρυβόταν σε άλλα κόμματα. Η ρατσιστική αντίληψη άρχισε να αναπτύσσεται με την κρίση. Δεν θεωρώ όλους όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή ψηφοφόροι. Απλώς στην κρίση είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί ο ρατσισμός.

Ο Αντετοκούμπο ήταν ο κυματοθραύστης σ΄αυτό το κλίμα, γιατί μας κάνει όλους περήφανους το να σηκώνει την ελληνική σημαία”.

Για τη βία στα γήπεδα

“Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Έχουμε να κάνουμε και με επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν πολιτική δύναμη μέσα από το ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια κυρίως με τον Κοντονή που έβαζε αυστηρές ποινές, και μετά κάναμε μια προσπάθεια θεσμικής εξυγίανσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει απέναντι στην αναδιάρθρωση για ψηφοθηρικούς λόγους”.

Ανέφερε επίσης πως η πρόταση της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντική, καθώς και αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των ομάδων αλλά και τα κέρδη.

Τόνισε επίσης πως πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν οι οργανωμένες στρατιές οπαδών που πληρώνονται από τους προέδρους, και να σταματήσει η καχυποψία, ότι δηλαδή “τιμωρείται η μία ομάδα για να ευνοηθεί η άλλη”.

“Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό”

Σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις προσπάθειες ανέγερσής του, εξαπέλυσε “καρφιά” κατά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, αλλά το να κάνει πολιτική.

Αντιθέτως όπως είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την “πονάει” την ομάδα.

“Λάθος που έφυγε ο Σάντος”

Ήταν λάθος ο τρόπος που έφυγε ο Σάντος γιατί είναι ένας σπουδαίος προπονητής που ήξερε την Ελληνική πραγματικότητα. Και δεν ήταν τυχαίο το ότι κάναμε με τον Σάντος.

Και από εκεί και πέρα είμαστε σε χαμηλές πτήσεις. Νομίζω το πρόβλημα ίσως ξεκινά από τους παράγοντες που πολλές φορές θέλουν να κάνουν κουμάντο και να δίνουν την λίστα στον προπονητή για το ποιοι παίκτες θα παίξουν”.

“Αιχμές” για Βασιλακόπουλο και… η ιστορία με τα εισιτήρια

Σχετικά με την κατάσταση στο μπάσκετ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να τοποθετηθεί επικεφαλής στην χώρα μας κάποιος διεθνής αναγνωρισμένος από όλους, όπως γίνεται στην Λιθουανία με τον Σαμπόνις, και αφήνοντας έτσι επί της ουσίας “αιχμές” για την πολύχρονη παραμονή του Γιώργο Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ.

Βέβαια όπως είπε εκτιμά τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος στον τελικό της Ευρωλίγκας μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι το 2000 τον είχε βοηθήσει… να βρει εισιτήρια.

“Δεν μειώσαμε τις συντάξεις – Ο Μητσοτάκη φέρνει περικοπές”

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μείωσε τις συντάξεις, αλλά αντίθετα έκανε κάποιες μικρές αυξήσεις. Όπως είπε και η περικοπή του ΕΚΑΣ ήταν αποτέλεσμα των μέτρων που είχε φέρει ο Σαμαράς και την οποία δεν μπόρεσε να αποτρέψει.

Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, προκειμένου να μπορέσει να ελαφρύνει την φορολογία των επιχειρήσεων.

 

 

 

 

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις