weather-icon °C AΘΗΝΑ

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την απάτη στο «Μακεδονικό»

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την απάτη στο «Μακεδονικό»

Λιγότερο από δύο 24ωρα μένουν για της εκλογές της Κυριακής, και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν… «πάρει» φωτιά, όπως ήταν αναμενόμενο.

Εξαίρεση δεν αποτελεί φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λίγη ώρα πριν την συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Νίκο Μερτζάνη.

Ξεκινώντας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως όποιος έχει προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών κάνει λάθος και μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Δείτε LIVE την συνέντευξη

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με αλαζονεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εκβιάζουν τον ελληνικό λαό προκειμένου να του δώσουν την αυτοδυναμία.

Σχετικά με το debate τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία το απέφυγε, και πως αυτό αυτό φάνηκε η αναξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού πριν έλεγε πως μόλις προκηρυχτούν οι εκλογές θα γίνει η τηλεμαχία, αλλά τελικά το ‘βαλε στα πόδια.

«Το έβαλε στα πόδια όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του«. Συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από τον ελληνικό λαό».

Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως μπορεί να μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα στις προσλήψεις νέων εργαζομένων.

«Η ΝΔ ετοιμάζει τσουνάμι απορρυθμίσεων»

Μέχρι τώρα η ΝΔ έλεγε «φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων.

«Το σχέδιο της ΝΔ οδηγεί σε μείωση των συντάξεων»

Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια. Θύμισε δε το προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της

Θέλουν να τζογάρουν τα χρήματα των φορολογουμένων στο χρηματιστήριο

Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τσογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

«Καρφιά» για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε και «καρφί» για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, λέγοντας πως τώρα ως υποψήφιος της ΝΔ ίσως παρουσιάζει καλύτερα τις θέσεις του κόμματος απ’ ότι έκανε ως δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαδημητρίου είχε πει πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα αξιοποιήσει το «μαξιλάρι» του ESM των 37 δισ. ευρώ και θα οδηγηθεί σε νέα πιστοληπτική γραμμή.

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας, είπε ο πρωθυπουργός», Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα 37 δισ. είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα«. Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Σε παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι τα «έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει».

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2019 επιτυγχάνονται»

Η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».

«Μεγάλη απάτη στο Μακεδονικό»

Για μια ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις επιστολές που «είδαν» το φως της δημοσιότητας, και οι οποίες αφορούν την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Καραμανλή για την ονομασία των Σκοπίων, έκανε λόγο για πολιτική «απάτη».

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει η τότε κυβέρνηση έδινε το όνομα «Μακεδονία» χωρίς υποχρέωση συνταγματικής αλλαγής στην γειτονική χώρα, και αυτό ήταν κάτι που βρήκε τώρα μπροστά του όταν ο ίδιος διαπραγματευόταν για το θέμα.

Μια αθλιότητα για την οποία όπως είπε είναι υπεύθυνη η Νέα Δημοκρατία, και παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

«Υπάρχει προσυμφωνία για να αλλάξουν οι όροι εκμετάλλευσης του Ελληνικού»

Υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το Ελληνικό για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαν επιλέξει ήταν ένα μοντέλο για λίγους και χωρίς διασφαλίσεις και κανόνες για τους πολλούς.

«Η νέα γενιά μπορεί να κάνει την ανατροπή στις 7 Ιουλίου»

Στην επέτειο του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η νέα γενιά μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να στείλει μήνυμα ανατροπής ψηφίζοντας στις 7 Ιουλίου για την ζωή της και το μέλλον της όπως έκανε και το 2015 που έστειλε μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας.

#TAGS MM