Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Σε αδιέξοδο όσοι επεδίωκαν τη στρατηγική μας ήττα!

Γεννηματά - Βενιζέλος
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αιφνίδια αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη διαφωνία του με την Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

“Οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της δεξιάς και της Ν.Δ.

Στις 7 Ιουλίου, όμως, μπροστά στην εθνική κάλπη τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιθυμούν προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση.

Σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν θα αποφύγει τελικά να απαντήσει”, καταλήγει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, αναφερόμενοι στην προαναγγελία εξόδου του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, αποδίδουν το γεγονός στο αίτημα του κορυφαίου στελέχους να τεθεί εκείνος επικεφαλής της λίστας Επικρατείας του Κινήματος, που, όμως δεν έγινε αποδεκτό από τη Χαριλάου Τρικούπη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές 2019.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ΚΙΝΑΛ, «η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο».

Κατά την ίδια ενημέρωση, «αυτή η απόφαση ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό».

Τέλος, για τη συνάντηση που κατέληξε σε διαζύγιο με τον κ. Βενιζέλο, αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυρία Γεννηματά του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν «πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή τίποτα». Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλο το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο των ραγδαίων εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ:

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις