Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Τασάκι… Τσε Γκεβάρα, ένας ινδιάνος και μπασκετάκι! Ένας άλλος Τσίπρας! video

Τσίπρας

Λίγα μόνο 24ώρα μας χωρίς από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη στον Alpha.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του τρεις ημέρες πριν τις εκλογές έκανε ουσιαστικά μια… ξενάγηση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου! Αποκάλυψε άγνωστες στιγμές που έζησε εκεί, τα αγαπημένα του αντικείμενα όπως και τα επόμενα σχέδιά του.

Το… κακό ποδαρικό!

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ να αναρωτιέται τι θυμάται από την πρώτη μέρα που περνούσε την πόρτα του Μαξίμου 4,5 χρόνια πριν, όταν μάλιστα, ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς δεν τον είχε υποδεχτεί ως είθισται.

«Καταρχάς, το γραφείο του πρωθυπουργού το είχε αφήσει τότε ο προκάτοχός μου, Αντώνης Σαμαράς, σε διαφορετική διαρρύθμιση. Και ο Σαμαράς τότε είχε επιλέξει και έναν πίνακα -έναν πολύ σημαντικό πίνακα- η «Ελλάς ευγνωμονούσα», αλλά πολύ σκοτεινός. Και όλο το ντεκόρ ήταν σκοτεινό”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να συνεχίσει: “Ήταν και χειμώνας και μπήκα μέσα σε ένα γραφείο ξύλινο, σκοτεινό, χωρίς να μπορώ να ανοίξω παράθυρο, χωρίς να υπάρχει φως πουθενά. Ήταν απολύτως καταθλιπτικό. Και με το που μπαίνω μέσα, δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται, να μάθω ποιο είναι το λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο, και χτυπάει αυτό το αναθεματισμένο τηλέφωνο. Δεν καταλαβαίνω ποιο τηλέφωνο είναι. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι να το σηκώσω. Το σηκώνω και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να μου πει ότι έπεσε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, σε μια επίδειξη στη Μαδρίτη στην Ισπανία. Ωραίο ποδαρικό κάναμε…», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Τσίπρας… στην έδρα του!

Ο πρωθυπουργός δείχνοντας το γράφειο του είπε πως οι μόνιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας ή αυτοί που αισθάνονται μόνιμοι δεν του έχουν συγχωρέσει το γεγονός ότι είναι κάτοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε στον Αντώνη Στρόιτερ ότι εργάζεται στο γραφείο του, αλλά η αγαπημένη του γωνιά είναι δίπλα στο παράθυρο. «Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να σταθώ εδώ και να ανοίξω το παράθυρο και απλά να κοιτάω έξω». Οταν ρωτήθηκε αν θέλει να πηδήξει από το παράθυρο είπε χαμογελώντας. «Και να πηδήξω δεν θα πάθω τίποτα είναι πολύ χαμηλό. Στο παράθυρο θέλω να πάρω μια ανάσα και λίγο αέρα».

Δείχνοντας, εξάλλου, μια από τις δύο άσπρες πολυθρόνες που κοσμούν το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε: «Εδώ έχει καθίσει ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολάντ, ο Μακρόν, η Μέρκελ». Δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει στον Στρόιτερ να καθίσει και αυτός εκεί.

Στην συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα που του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση λέγοντας πως αυτός είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Απέφυγε πάντως χαμογελώντας να αποκαλύψει… ποιον θα ήθελε να πετάξει από το παράθυρο λέγοντας πάντως ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί για τους οποίους θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και σε προσωπικές του στιγμές στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας πως όταν θέλει να ξεκουραστεί συνήθως ξαπλώνει στον καναπέ.

Τα… ιδιαίτερα δώρα που έχει πάρει ο Τσίπρας!

Όσο για τα αντικείμενα που έχει στο γραφείο του έδειξε μια μικρή μπάλα του μπάσκετ η οποία όπως επισήμανε είναι και ξεφούσκωτη. Επίσης υπάρχει ένα τασάκι με την εικόνα του Τσε Γκεβάρα και μια πένα δώρο του Μεντβέντεφ. Ξεχώρισε επίσης και μια ξύλινη προτομή Ινδιάνου που του έχει χαρίσει ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Click4more: “Την Κυριακή ο λαός θα κάνει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία του” είπε ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη! video

Τέλος σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο γραφείο του υπάρχει ένα μικρό καραβάκι που του έκαναν δώρο από την Ιθάκη τη μέρα που ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Γιατί… μπαμπά;

Σε ερώτηση για το πώς είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά του με… μπαμπά πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως κάποια στιγμή έβλεπε τηλεόραση με τον γιο του και κάποιος τον κατηγορούσε πως… κατέστρεψε τη χώρα, με τον γιο του να τον ρωτά: “Γιατί λένε ότι κατέστρεψες τη χώρα;”.

Ρωτήθηκε ακόμη αν ένας πρωθυπουργός… κουβαλά μαζί του λεφτά και πού μπορεί να χρειαστούν! Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τυχόν περιοδείες στις οποίες σταματούν με τους συνεργάτες του για καφέδες και… κερνάει, ή όταν μπορεί να βρεθεί έξω για φαγητό.

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην… ξενάγηση στο Μαξίμου

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις