Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσακαλώτος: Επίθεση σε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ ότι φέρνουν τη ΝΔ στην εξουσία!

Εκλογές 2019 – Τσακαλώτος: Επίθεση σε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ ότι φέρνουν τη ΝΔ στην εξουσία!
Intime News (αρχείο)

Με σφοδρή πολιτική επίθεση σε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ ότι ανοίγουν το δρόμο στη ΝΔ, η τελευταία για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Βουλή.

“Εάν, ω μη γέννητω κερδίσει η ΝΔ θα είναι τεράστιο λάθος όταν θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμά της… καλούμε το ΚΚΕ να αλλάξετε γραμμή να αντιμετωπίσουμε το φόβο μαζί …” είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τα Αριστερά έδρανα.

Παράλληλα, είχε μήνυμα και για το ΚΙΝΑΛ λέγοντας: “Από εσάς έφυγε ο Βενιζέλος αλλά έχετε την ίδια στάση, ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;”.

Έντονη η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Καραθανασόπουλου, που απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο:

“Έχετε θράσος να λέτε πως το ΚΚΕ θα φέρει ΝΔ στην κυβέρνηση; Η δική σας πολιτική δεν την ξέπλυνε;

Και συνέχισε: Εσείς δεν πήγατε σε Δήμους με την ΝΔ να χάσει το ΚΚΕ; Αυτό που θέλετε εσείς είναι να χάσει το ΚΚΕ… έχετε θράσος να εγκαλείτε το κόμμα μας για πολιτική και να αυτοχαρακτηρίζεστε αριστεροί, ενώ είστε συνδαιτυμόνες των Αμερικανών και σφίγγετε το χέρι του Νετανιάχου; Δεν θα γίνει το ΚΚΕ χρήσιμο για τους Αμερικάνους, το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές…”.

Ανταπαντώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως “ένα πράγμα με νοιάζει, να μην είμαστε εδώ 1 χρόνο μετά και να έχουν πάρει πίσω επιδόματα, να έχουν κόψει συλλογικές συμβάσεις, γιατί τότε τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο όταν η ζωή τους θα είναι χειρότερη; Αυτό με νοιάζει, τίποτε άλλο…”.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε πως “σήμερα κλείνει η Βουλή. Τεράστια σημασία έχει ο κόσμος να ξέρει τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι κανονικές εκλογές με 2 κόμματα που λένε περίπου τα ίδια. Τα λέμε διαφορετικά, έχουμε άλλες προτεραιότητες…

Αντιμετωπίσαμε τα πράγματα με σοβαρότητα αξιοπιστία και αποδείξαμε συγχρόνως ότι ως κυβέρνηση πήραμε και τα μηνύματα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά σε αυτές τις εκλογές”, κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις