Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Βούτσης: Η χώρα έχει ανάγκη προοδευτικές και συμμετοχικές παρεμβάσεις [video]

Εκλογές 2019 – Βούτσης: Η χώρα έχει ανάγκη προοδευτικές και συμμετοχικές παρεμβάσεις [video]

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Κυριακής (02.06.2019) στην Νέα Ερυθραία.

Ο κ. Βούτσης βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα μίλησε για την συμμετοχή στις εκλογές, στο γεγονός ότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τη γνώμη των πολιτών, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για «προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές παρεμβάσεις» μετά την κρίση.

«Σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε μεγάλη συμμετοχή, αρκετά μεγάλη συμμετοχή, την προηγούμενη Κυριακή και ελπίζω αυτή η συμμετοχή σήμερα να επαναληφθεί, διότι είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη τους και οι δημοτικοί και άρχοντες και οι περιφερειάρχες, την άποψη, την παρέμβαση, την παρουσία των πολιτών και όχι μόνο μάλιστα την ημέρα που ψηφίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Θα επαναλάβω ότι η χώρα μας, οι περιφέρειες, η αυτοδιοίκηση με τον δικό της ρόλο, έχουν ανάγκη, επιτακτικά θα έλεγα, από προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές, πολιτικές παρεμβάσεις, στην φάση μετά την κρίση ή για να βγούμε από την κρίση και νομίζω πως όλοι θα κριθούν και μετά τα αποτελέσματα, από το κατά πόσο θα αντιστοιχηθούν με αυτήν την ανάγκη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Βούτσης είπε: «Οι εκλογές οι επόμενες, οι εθνικές εκλογές, είναι διαφορετικές εκλογές. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο, είναι για την διακυβέρνηση της χώρας. Όλοι οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους, τα σήματά τους, το πρόκριμα τους, αν θέλετε, αρκετοί δεν συμμετείχαν και για λόγους που έχουν σχέση με το κατά πόσο μπορούσαν ή όχι, να πάνε και στους χώρους στους οποίους κατάγονται. Είμαι σίγουρος πως οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μιας εμπειρίας όλης τις προηγούμενης τετραετίας και τα αποτελέσματά τους θα δώσουν αδρό αποτύπωμα και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις