Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Ζαχαράκη: «Ο Τσίπρας είπε ένα σωρό ψέματα»

Εκλογές 2019 – Ζαχαράκη: «Ο Τσίπρας είπε ένα σωρό ψέματα»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η Σοφία Ζαχαράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι για άλλη μια φορά προτίμησε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο σκάνδαλο Πετσίτη.

«Είπε ένα σωρό ψέματα για την οικονομία στη συνέντευξη του ο Τσίπρας και έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις. Είπε ψέματα για την ανάπτυξη, ψέματα για τις παροχές που δήθεν κάνει γιατί έβαλε 10 δις φόρους στους πολίτες και επέστρεψε μόνο 1 δις. Είπε ψέματα για την ανάκαμψη της μεσαίας τάξης. Είπε ψέματα για τις επενδύσεις. Είπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη-Παππά. Δεν άκουσε για τον Παππα τίποτα, φοβάται να πει και το όνομα του υπουργού του. Να μας απαντήσουν για τα χρήματα που εισέπραττε ο Πετσίτης», είπε μεταξύ των άλλων.

Η κ. Ζαχαράκη με ειρωνικό ύφος παραδέχτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε και κάποιες αλήθειες στην συνέντευξή του. «Είπε μια αλήθεια, είναι διάτρητος», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει. «Το αφορολόγητο το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ να το καταψηφίζει, όπως έκανε και με τις συντάξεις. Όσο για το τι θα κάνει η ΝΔ; Είναι αυτονόητη η στάση μας. Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis λέγοντας πως η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. «Η ΝΔ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει όμως να σταματήσουν οποίες πιέσεις μπορεί να υπάρχουν σε δικαστικούς λειτουργούς. Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου».

Τέλος η Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την απορία της γιατί τα επιτόκια εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο τονίζοντας πως οι αγορές προεξοφλούν εξελίξεις στην Ελλάδα φωτογραφίζοντας νίκη της ΝΔ στις εκλογές. «Δεν έχει απαντήσει ο Τσίπρας για οικονομία γιατί τα επιτόκια εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν βγει από τα μνημόνια. Οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις και την επικείμενη νίκη της ΝΔ».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις