Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Που ψηφίζω για Δήμο – Περιφέρεια

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Που ψηφίζω για Δήμο – Περιφέρεια

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις περιφερειακές εκλογές και τις δημοτικές εκλογές η σχετική εγκύκλιος για τις επαναληπτικές εκλογές 2019.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), αλλά και στον ειδικό σύνδεσμο για τις περιφερειακές εκλογές 2019 και τις δημοτικές εκλογές 2019 έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τις επαναληπτικές εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η επαναληπτική ψηφοφορία στις 2 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθμό ψηφοδελτίων στον οικείο δήμαρχο. Ίδιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις