Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Exit poll: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Exit poll: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Καθαρή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Exit poll.
Ερωτηματικό αν θα έρθει η ανατροπή το απόγευμα.
Σαφές προβάδισμα για το τρίτο κόμμα σε σχέση με αυτά που ακολουθούν.
Στις 19.00 το αποτέλεσμα του Exit poll, μετά τις 21.00 η πρώτη επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00. Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει καθαρό προβάδισμα από το δεύτερο, ενώ το τρίτο κόμμα έχει επίσης καθαρή διαφορά από τα υπόλοιπα που ακολουθούν.

Click4more: Exit poll – Τι δείχνει το νέο κύμα μετρήσεων

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.

Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει νωρίς το απόγευμα, μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.

Το newsit.gr γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία του exit poll, αλλά σεβόμενο την εκλογική διαδικασία και τους νόμους που τη διέπουν, δεν τα δημοσιοποιεί. Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική. 

Το newsit.gr, πρώτο στη μάχη της ενημέρωσης, σήμερα Κυριακή 26 Μαϊου 2019 θα παρουσιάσει στις 19.00 το Exit Poll 2019, και στη συνέχεια, με συνεχή ροή, θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις. Το newsit.gr, με εκτενή ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων και των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων θα σας μεταφέρει τον παλμό από το κέντρο των εξελίξεων.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ 2019 – ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Με την ταχύτητα και την εγκυρότητα του Newsit.gr, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για το τι συμβαίνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα προβληθεί και το exit poll από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών 2019 λίγο αργότερα, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις