weather-icon °C AΘΗΝΑ

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης απ’ την Κρήτη: «Πρέπει η ΝΔ να βγει ισχυρή από την κάλπη»!

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης απ’ την Κρήτη: «Πρέπει η ΝΔ να βγει ισχυρή από την κάλπη»!
ΦΩΤΟ Flashnews

«Όπως ο πατέρας μου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η καρδιά του ήταν στα βουνά, έτσι και εγώ που χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως έναν βουνίσιο άνθρωπο δεν θα εγκαταλείψω ποτέ και δεν θα φύγει από το ενδιαφέρον μου αυτός ο τόπος και τα βουνά της Κρήτης είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ότι τα προβλήματα στην Ασή Γωνιά τα γνωρίζει διότι γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, τα βουνά τα έχει περπατήσει και μαζί με τον πατέρα του αλλά και μόνος του, έχει μιλήσει με τους κατοίκους, με τους κτηνοτρόφους, γνωρίζει τον κόπο τους και όλες τις δυσχέρειες που βιώνουν.

Θερμή υποδοχή στην Ασι Γωνιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη απο κατοίκους, την Ντόρα Μπακογιάννη και στελέχη της ΝΔ

Θερμή υποδοχή στην Ασή Γωνιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη απο κατοίκους, την Ντόρα Μπακογιάννη και στελέχη της ΝΔ

Gepostet von Flashnews.gr am Samstag, 18. Mai 2019

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο θέλετε όλοι σας να κάνετε αυτό που έκαναν οι πατεράδες σας να είστε οι συνεχιστές τους και γνωρίζω ότι και τα νέα παιδιά της περιοχής αυτό ζητούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Να ξέρετε ότι θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Από την πλευρά τους οι οι κάτοικοι επιφύλαξαν στον πρόεδρο της ΝΔ θερμή υποδοχή με μαντινάδες και δώρα. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μάλιστα μία φανέλα με το νο10!

Στην ομιλία του στο πολιτιστικό κέντρο της Ασή Γωνιάς, ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: «Έχω περπατήσει τα βουνά σας από μικρός. Έχω ζήσει μαζί με τους όμορφους κατοίκους των βουνών της Κρήτης». Και πρόσθεσε: «Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν. Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Το λέω γιατί το πιστεύω. Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων». Αναφερόμενος στα άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, σημείωσε πως την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν αυτοί που τη δικαιούνται ενώ τόνισε πως οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού θα παταχθούν.

Νωρίτερα, επισκέφθηκε το Σπήλι όπου συνομίλησε με κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αμέσως μετά βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος Hiper, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στην αποσύντηξη πυρήνων υδρογόνου. Όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη στην ξενάγηση που του έγινε, στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί αλλά ακόμη και προπτυχιακοί φοιτητές. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη, με τον οποίο είχε μία εγκάρδια συζήτηση.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορίες αιώνων, τα προβλήματα είναι γνωστά, τα χρήματα από την εξισωτική αποζημίωση πρέπει να τα παίρνουν αυτοί που τα δικαιούνται και κανένας άλλος. Δεν είναι σοβαρή πολιτική να παίρνουμε χρήματα από αυτούς που τα χρειάζονται και να τα διανέμουμε αλλού . Το γάλα που βγαίνει με τόσο κόπο και με αυξημένο κόστος πρέπει να προστατεύεται, οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος θα τσακιστούν από εμάς την επόμενη μέρα διότι ξέρουμε τι γίνεται γνωρίζουμε πόσο πέφτουν οι τιμές και το πώς το γάλα ή το τυρί βαφτίζεται ως ντόπιο ενώ είναι από το εξωτερικό.

Θα συνδέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό διότι είναι αδιανόητο σήμερα να επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και να μην δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα, να μην έχουν αυτή τη γευστική εμπειρία ώστε όταν γυρίσουν στον τόπο τους να αναζητήσουν το τυρί μας, τα προϊόντα μας και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε. Θα προστατεύσουμε τα προϊόντα μας με την ξεχωριστή ταυτότητα αλλά και την ξεχωριστή ιστορία που συνοδεύει το κάθε προϊόν διότι το τοπικό μας προϊόν δεν είναι μόνο αυτό που τρώμε είναι το πώς φτιάχτηκε και οι μουσικές του τόπου, οι ιστορίες των ανθρώπων, το μεράκι των ανθρώπων, οι μυρωδιές του τόπου που όλα αυτά φτιάξανε το συγκεκριμένο προϊόν .

Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι κοντά σας όπως ήμουνα κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζοντας μία παράδοση που πηγαίνει πίσω πολλές πολλές δεκαετίες που από το 1946 οπότε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που τόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση στα μέρη σας Αλλά πάντα με κέφι ερχότανε διότι γνώριζε ότι εδώ έχει τους καλούς φίλους και για αυτό μας δίδαξε μία απλή παρακαταθήκη Να είσαι κοντά στον απλό άνθρωπο να ακούς τα προβλήματά του να νοιάζεσαι για τα προβλήματα του. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής και αυτό το μήνυμα πέρασε σ εμάς τους νεότερους και αυτή την παρακαταθήκη θα υπηρετήσουμε.

Στις εκλογές θέλω τη στήριξή σας διότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτές τις εκλογές, αυτό να είναι το μήνυμα. Δεν θέλω να πω τίποτα για την κυβέρνηση μόνο εσείς γνωρίζετε αν οι ζωές σας έγιναν καλύτερες, έγιναν χειρότερες. Αυτή είναι η πραγματικότητα εμείς μπορούμε να κάνουμε τις ζωές καλύτερες μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά, ενωμένοι και ειδικά για την Κρήτη θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη να γίνει περιφερειάρχης της Κρήτης για να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Κρήτη πρέπει να στείλει ένα εκκωφαντικό μήνυμα, η Κρήτη πρέπει να είναι γαλάζια» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

«Την επόμενη Κυριακή πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει ήδη», τόνισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Πρόσθεσε, δε, πως «είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη».

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει η Κρήτη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ενώ έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αξιοποιήσει το νησί, όπως είναι τα βουνά της και ιδιαίτερα ο Ψηλορείτης. «Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε 12 μήνες τουρισμό από 6 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας».

Με τσικουδιές υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ρέθυμνο φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε «να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για αύριο» που είναι η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά. Περπατώντας στους δρόμους του Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης είχε και μία απρόσμενη συνάντηση με δύο μελλόνυμφους οι οποίοι είχαν έρθει από το εξωτερικό για το γάμο τους. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχήθηκε τα καλύτερα και αυτοί τον κέρασαν άλλη μία τσικουδιά.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο με μία σύντομη ομιλία σε καφέ της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Στην παρέμβαση του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι εδώ κυρίως για να εγγυηθώ ότι αυτό το φωτεινό μέλλον το οποίο αξίζουμε μετά από 10 χρόνια κρίσης, μπορούμε να το πετύχουμε. Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας. Ξέρουμε πως θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πως θα φτιάξουμε το κράτος, ξέρουμε με άλλα λόγια πως θα βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη μετά από μια τετραετία που ο τόπος πήγε πίσω».

Στις 19:30 το βράδυ της Κυριακής (19.5.2019) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κλείσει την περιοδεία του στην Κρήτη με την προεκλογική του ομιλία στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

#TAGS MM