weather-icon °C AΘΗΝΑ

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Έχω δεσμευτεί πως δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου

Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Έχω δεσμευτεί πως δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου

Αυτό που κάποιοι ονομάζουν 13η σύνταξη είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Πάντα είχαμε προεκλογικές παροχές. Δεν δίνονται 5 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι ξεδιάντροπο.

«Έχω δεσμευτεί για την μείωση του αφορολόγητου»

Δεν θα διέθετα το υπερπλεόνασμα προεκλογικά. Δεν θα προέβαινα σε τέτοια κίνηση εκτός προϋπολογισμού και εκτός σχεδιασμού. Και οι συνταξιουχοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ξέρουν ότι τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει.

Αποκρούω χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με πραγματικότητα. Είμαι προοδευτικός κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Όση έμφαση δίνω στην αξία της ελευθερίας , άλλη τόση και στην αξία της αλληλεγγύης.

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα, είναι οι νέες δουλειές»

Προτάσσω το στόχο γρήγορης ανάπτυξης μεσω ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι’αυτό ό,τι λέει για το 2022-23 δεν ισχύει. Θα ενθάρρυνα τους πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να πάμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ.. Αυτό δεν είναι μέτρο λιτότητας.

Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, είναι αναγκαία ανακούφιση. Αλλά δεν θέλουμε να παγιδεύσουμε τους πολίτες σε μια παγίδα φτώχειας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες δουλειές. Ρωτήστε τους εργαζόμενους στην cosco.

«Άμεση κατάργηση του ασύλου»

Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πολύ χειρότερη από ότι το 2014. Η εικόνα 30 τραμπούκων να εισβάλλουν στη Βουλή και να τη βεβηλώνουν για πολλοστή φορά, δίνοντας αγώνα υπέρ δικαιωματών ενός κατα συρροή καταδικασμένου δολοφόνου.

Click4more: «Έλιωσε» το Περιστέρι με το φιλί Μητσοτάκη στην κόρη του!

Η Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να αμυνθεί. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα να πετάς μολότοφ και να τα σπας δεν είναι. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως. Δεν θα υπάρχει άσυλο.

Έχω δεσμευτεί ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα Δ και της ομάδας ΔΙΑΣ. 1500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. Αν χρειάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα υπάρξουν.

Εγώ θέλω να δώσω πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Το προσωπικό μου όραμα αφορά γενναία ανάπλαση του αρχαιολογικού μουσείου και αξιοποίηση χώρου του πολυτεχνείου.

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια κάθε ψήφος είναι διεκδικίσιμη. Σίγουρα δεν θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Με ξενίζει η ρητορική των ίσως αποστάσεων. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μπορείς, όταν έχεις συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει γίνει αυτή η ζημιά, να λες ότι είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης θα είμαστε τα ίδια; Ε, δεν θα είμαστε τα ίδια.

«Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία»

Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ή ενδεχομενως από κάποιους εξηγήσιμη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία.

Όταν ιδεολογικά υπσστηρίζουν τον Κουφοντίνα και ο Κουφοντίνας παραμένει αμετανόητος, δεν είναι ομαδούλα από 5 παιδάκια που πετάνε τρικάκια. Θεωρώ ότι υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι μεταξύ αυτών των γκρουπούσκουλων και της τρομοκρατίας.

Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο για τις άδειες. θα προσμετράται αν έχει μετανοήσει και κάποιος και αν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα. Και φυλακές τύπου Γ θα φτιαχτούν. Μία τουλάχιστον. Είναι δέσμευσή μου.

Δεν με φοβίζει ούτε μπορώ να δεχθώ ότι μια Δημοκρατία εκβιάζεται και απειλείται. Γιατί αυτό γίνεται σήμερα από μια ισχνή μειοψηφία.

«Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα»

Μαζί με τα προνόμια της εξουσίας έρχονται και οι υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να έχει μόνο τα καλά και να μην έχεις τα στραβά. Είσαι στο μικροσκόπιο. Δεν ακούμπησα ποτέ γυναίκες και παιδιά σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση.

Μια φορά αναφέρθηκα στον πατέρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αναφέρθηκα ανταπαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που αμφισβήτησε, όχι την πολιτική διαδρομή, αλλά την ακεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσω καμία πρόκληση αναπάντητη.

Οι πολίτες θέλουν θετικό λόγο. Και σε αυτό θα επιμένω μέχρι το τέλος. Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερους να ψηφίσουν εμένα και τη ΝΔ.

Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα ευχάριστη αλλά είναι ανούσια γιατί δεν έχει αρμοδιότητα να διαλύσει τη βουλή.

Μια καθαρή νίκη το βράδυ των εκλογών. Θα το ξέρετε το βράδυ των εκλογών αν μιλάμε για καθαρή νίκη. Δεν θα πάρετε από μένα καμία κουβέντα για πήχη και για ποσοστό. Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή.

Πιστεύω ότι θα κερδίσω

Αυτό που θα ήθελα είναι να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί. Αυτό σημαίνει ότι η παράταση της αγωνίας δεν θα έχει νόημα.

Δεν έχω δει κανένα να ρωτάει τον κ. Τσίπρα αν ισχύσει το πιθανό σενάριο αν θα φύγει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού. Η ΝΔ είναι πολύ ενωμένη σήμερα, και πολύ ανανεωμένη. Δεν είναι πολλά τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη που έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή.

Δεν έχουμε κρύψει το πολιτικό μας ενδιαφέρον για τις περιφέρειες. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να μην κερδίσει καμία περιφέρεια.

Δεν έχουμε μιλήσει για προδότες, δεν έχουμε μιλήσει για κρεμάλες, δεν έχουμε δαιμονοποιήσει τις πολιτικές επιλογές κανενός. ‘Αλλοι τα έκαναν αυτά. Έχουμε μιλήσει για κακή συμφωνία. Είπα ότι κυρωμένη διεθνή συνθήκη δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπαρχουν πολλά να κάνουμε να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να πάω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Η εξωτερική πολιτική δεν θα μείνει έξω από αυτή την αντιπαράθεση, δεν θα μείνει έξω ούτε από την αντιπαράθεση των εθνικών εκλογών.

Μητσοτάκης για το άσυλο

«Ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμό καταλογίζω στην κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού. Να αλλάξει η διαδικασία ασύλου», συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Για να καταλήξει: «Θα πάμε από τα 4 στα 2 στάδια και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο θα επιστρέφει στην Τουρκία. Χρέος μας όσων λειτουργούν τα hot spot στα νησιά, οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες. ‘Αλλο πρόσφυγας , άλλο οικονομικός μετανάστης.

Δεν μπορώ να συζητήσω κανένα σενάριο δυνητικής εκτροπής. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό λέει το Σύνταγμα και αυτό θα γίνει.Θα υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ σε κάθε κάλπη. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν και στα δύο εκλογικά τμήματα».

#TAGS MM