Τρίτη, 27 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Βελόπουλος και Βαρουφάκης “μάζεψαν” την ψήφο διαμαρτυρίας

Ευρωεκλογές 2019: Βελόπουλος και Βαρουφάκης “μάζεψαν” την ψήφο διαμαρτυρίας

Το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνουν σύμφωνα με τα exit polls να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον σύμφωνα με τα exit poll, δεν επηρεάζουν μόνον την κορυφή της πολιτικής “πυραμίδας”, με την διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες “δυνάμεις” αναδεικνύονται, εκτοπίζοντας άλλες με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

“Νικητές” σε αυτό το μπρα-ντε-φερ των “μικρών” κομμάτων -πάντα σύμφωνα με τα exit poll- αναδεικνύονται ο Κυριάκος Βελόπουλος με την “Ελληνική Λύση” και ο Γιάνης Βαρουφάκης με το “ΜεΡΑ25”.

Τα δύο κόμματα φλερτάρουν με την είσοδο στην Ευρωβουλή, ενώ αντίθετα μένουν εκτός το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου ή η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Κατά τα φαινόμενα το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατάφερε να εκφράσει την “δεξιά αντίδραση”, παίρνοντας δυνάμεις από τους ΑΝΕΛ -που “πλήρωσαν” και την φθορά από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και από άλλα κόμματα του δεξιού χώρου, όπως από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη ή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Αντίστοιχα όπως δείχνουν τα exit poll, ο Γιάνης Βαρουφάκης βγήκε “νικητής” στον χώρο της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς, εκτοπίζοντας από τον “χάρτη” την “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτελεί το διαφαινόμενο μικρό ποσοστό του “Ποταμιού”, ενώ η “Ένωση Κεντρώων” φαίνεται πως δεν “εισέπραξε” τα προσδοκώμενα από το μέτωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών:

 

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις