Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Γεραπετρίτης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας

Γιώργος Γεραπετρίτης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας
Intime News (αρχείο)

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας και ο άνθρωπος – κλειδί του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσπτάκη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και καθηγητής συνταγματικού δικαίου της Νομικής Αθηνών, Γιώργος Γεραπετρίτης θα είναι ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά της νέας διακυβέρνησης.

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος είχε τοποθετηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ στο επταμελές συμβουλευτικό σώμα παρακολούθησης της πορείας σύνταξης του προγράμματος του κόμματος.

Αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, ο κ. Γεραπετρίτης έγινε μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Την ίδια περίοδο, ορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του κόμματος, αποκτώντας έτσι έναν αναβαθμισμένο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία.

Έκτοτε, όλα τα νομοσχέδια που επεξεργάζεται η γραμματεία προγράμματος της ΝΔ, μαζί με τους συνεργάτες και τους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη, περνούν από το τελικό “φιλτράρισμα” του κ. Γεραπετρίτη.

Γ. Γεραπετρίτης: Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γεννήθηκε το 1967 στις Μενετές Καρπάθου και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Απόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στη συνέχεια πήρε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στη μακρά ακαδημαϊκή του πορεία, έχει διατελέσει και επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου (London School of Economics και Institute of Advanced Legal Studies).

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών.

Είναι συγγραφέας επτά επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και συνεκδότης δύο συλλογικών τόμων.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή και έχoυν δύο παιδιά την Εμέλεια και την Αλίκη.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις