Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο πακέτο παροχών από Τσίπρα – Μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους

Νέο πακέτο παροχών από Τσίπρα – Μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους

Θετικά μέτρα που θα αφήσουν το στίγμα της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τις εξαγγελίες αυτές καθώς οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα στην κοινωνία. Όπως λένε δεν πρόκειται για πακέτο προεκλογικό αλλά για ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν χιλιάδες πολίτες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχουν, μυστικές διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου αυτό το πακέτο μέτρων να μην βρει εμπόδια στην εφαρμογή του από τους Ευρωπαίους.

Την ερχόμενη εβδομάδα μείωση ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μείωση στους φόρους στα καύσιμα

Εν τω μεταξύ απ’ την ερχόμενη εβδομάδα και μετά αναμένεται να έρθουν στην Βουλή  τα μέτρα τα οποία είναι γνωστά καθώς τα είχε εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Έτσι λοιπόν το αργότερο μετά τις 12 Μαΐου αναμένεται να έρθει  προς ψήφιση η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά μία ή δύο μονάδες. Στα ίδια μέτρα θα συμπεριλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%.

Ακόμα αναμένεται να μειωθεί ο χαμηλότερος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος από το 22 στο 20% για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους, ενώ υπάρχουν σενάρια μείωσης στην φορολογία καυσίμων καθώς φέτος υπήρξε μεγάλη άνοδος της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης αλλά και αυξημένα έσοδα λόγω του παρατεταμένου χειμώνα.

Εξετάζεται ακόμα η μερική επαναφορά της 13η σύνταξης, ενώ σε ότι αφορά τα αναδρομικά  των συνταξιούχων, εξετάζεται η απόδοση των αναδρομικών, βάσει και δικαστικών αποφάσεων για την περίοδο που υπάρχει νομοθετικό κενό έως το καλοκαίρι του 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις