Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Τσαούσης: Ένας ξεχωριστός υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Νίκος Τσαούσης: Ένας ξεχωριστός υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Νίκος Τσαούσης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο και με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεται το κάνει με πάθος. Όνειρό του είναι να γίνει η Αθήνα ένας διεθνής πολιτιστικός προορισμός, αξιοποιώντας την ιστορία της πόλης, την κληρονομιά της καθώς και όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της.

Άνθρωπος με την τέχνη στο DNA του και καταξιωμένος στον χώρο του ο κ. Νίκος Τσαούσης από το 1987 ανήκει στο μόνιμο καλλιτεχνικό δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο κεντρικό παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στην Αθήνα καθως και στην Γερμανία , στην μουσική Ακαδημία Detmold , όπου πήρε και το δίπλωμα του με άριστα παμψηφεί.

Έχει ερμηνεύσει δεκάδες ρόλους ως σολίστ και έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 4.000 παραστάσεις. Το διάστημα 2006-2009 είχε την διεύθυνση παραγωγής στο φεστιβάλ «Αίθριο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ασχολείται με το management καλλιτεχνών και την διοργάνωση συναυλιών από το 2007. Απο το 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, στον διεθνή φιλανθρωπικό – μουσικό θεσμό Diplomats in Concert, που πραγματοποιείται στην Αθήνα κάθε Μάρτιο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας και των παιδικών χωριών SOS.

Diplomats in Concert, 10 Απριλίου 2019 με τον πρέσβη της Ρουμανίας Mr. Lucian Fatu , την πρέσβη της Αυστρίας Mrs. Andrea Ikic-Böhm , τον γενικό διεθυντή των παιδικών χωριών SOS κ. Γιώργο Πρωτόπαπα & τον πρόεδρο των παιδικών χωριών κ. Κωνσταντίνο Συρίγο

Το 2015 είχε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του Α Φεστιβαλ Νέων με συμμετοχές από 60 χώρες που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη που διοργάνωσαν οι ΜΚΟ ΕΛΙΞ  & Praxis.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις