Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Τσίπρας τράβηξε το αυτί του Πολάκη για Κυμπουρόπουλο

Παύλος Πολάκης
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Πως έφτασε ο Παύλος Πολάκης να κάνει νέα δήλωση για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Τι ζήτησε το Μαξίμου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Γιατί αποφάσισε ο Τσίπρας να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η διορθωτική δήλωση του Παύλου Πολάκη για το θέμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήρθε μετά από επαφή που υπήρξε με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπήρξε προβληματισμός για τις επιπτώσεις της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Αυτό που ζητήθηκε δηλαδή από τον Παύλο Πολάκη, ήταν να κάνει μια δήλωση με την οποία να εξηγούσε επακριβώς τι εννοούσε με την ανάρτηση που έκανε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Έτσι ο Παύλος Πολάκης πήγε στην Βουλή και σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, εξήγησε αναλυτικά στους δημοσιογράφους τι εννοούσε με την ανάρτηση του.

Ο πρωθυπουργός πάντως με έμμεσο τρόπο αναφέρθηκε στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Παύλος Πολάκης λέγοντας στην Βουλή ότι «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών».

Γιατί μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Εν τω μεταξύ με την ντρίμπλα που έκανε ο  πρωθυπουργός να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής απέκλεισε τις οποίες διαρροές θα υπήρχαν από το κόμμα του  κατά του υπουργού του. Εάν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη  – σ.σ. πρωτοφανές για να χρονικά το ότι προανήγγειλε  μια τέτοια ενέργεια καθώς μια τέτοια κίνηση εμπεριέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού –  κανένας δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ενοχλημένοι με την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη δεν θα επέλεγαν να μην παρευρεθούν στην ψηφοφορία δημιουργώντας έτσι πολιτικό θέμα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Νίκος Φίλης έσπευσε να  καταδικάσει την ενέργεια του υπουργού.

Μετατρέποντας λοιπόν σε ψήφο εμπιστοσύνης  την όλη διαδικασία ο πρωθυπουργός αποκλείει τις όποιες διαρροές.

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία της υπόθεσης κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  αποδείξει στην πράξη τον σεβασμό του απέναντι  σε άτομα ΑΜεΑ.Πρόσθεταν  μάλιστα ότι ο κ. Στέλιος Κυμπορόπουλος ως όφειλε έκανε χρήση του νόμου και η Πολιτεία το 2016 δημιούργησε θέση Ψυχιάτρου στο Αττικό νοσοκομείο.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις