Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη! Η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη! Η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης

Πλήρης κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.
ΚΚΕ: Ανήθικη και απαράδεκτη η στάση Τσίπρα.

Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό του Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μετά την επίθεση που εξεπέλυσε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. «Μια ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου και αντί να μιλήσει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον αντιπερισπασμό που αναδεικνύει ότι είναι σε πανικό και για να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα».

Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο για να μιλήσει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στα όσα, νωρίτερα, είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να καταθέσει στα πρακτικά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για την Παιδεία και αντ’ αυτού να ανακοινώσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει, μόλις ανοίξει η Βουλή μετά το Πάσχα, πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη.

«Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας. Για να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και ανήθικη η στάση Τσίπρα

«Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πολάκη και την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις