Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουπακιώτης: Να στηρίξουν οι νέοι το δημοκρατικό σύστημα

Ρουπακιώτης: Να στηρίξουν οι νέοι το δημοκρατικό σύστημα
photo intime

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής.

Ο κ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να σταθμίσουν, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τα προγράμματα των κομμάτων,.

Απευθυνόμενος προς στους νέους ανθρώπους, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους. «Αν δεν στηρίξουν το δημοκρατικό σύστημα, έστω με τις απογοητεύσεις που μπορεί να δημιουργεί, με ποιον άλλο τρόπο μπορούν να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον τους;», διερωτήθηκε.

Ακόμη τόνισε πως κορυφαίο ζήτημα των εθνικών εκλογών είναι να ενισχυθεί η αντίληψη των πολιτών πως πρέπει να συμμετέχουν σε μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές, καθώς όπως είπε ο κ. Ρουπακιώτης, μέσα στην πορεία των μνημονιακών χρόνων αμφισβητήθηκαν και αγνοήθηκαν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και αποδείχθηκε, ότι το δημοκρατικό σύστημα δυναμωμένο αποδίδει, ενώ αποδυναμωμένο αμφισβητεί ή δυστυχώς καταργεί δικαιώματα.

Επισήμανε, επίσης, ότι από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα έχει περάσει σε ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον, με την επανάκτηση σιγά- σιγά δικαιωμάτων, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτατα ημερομίσθια, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων όταν πτωχεύει μία επιχείρηση, με τη μείωση της ανεργίας κ.ά.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις