Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυτά θα κάνει η ΝΔ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυτά θα κάνει η ΝΔ

Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο.
«Οι μειώσεις στην φορολογία θα είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
«Η Ελλάδα αποφασίζει. Ο Μητσοτάκης αποφασίζει από την Δευτέρα. Δεν αποφασίζει κάποιος άλλος».
Με νόμο η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Δεν θα γίνει καμία απόλυση.
«Θα κάνουμε εξεταστική για Τσίπρα και Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στο newsit.gr και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει η ΝΔ αν εκλεγεί κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την εκτίμησή του και ως ειδικού για το που θα κυμανθούν τα αποτελέσματα. «Όλα στην πολιτική κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Το ζητούμενο είναι αυτή η στρατηγική να είναι και αυτή που χρειάζεται και την επόμενη ημέρα. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο λαός θα δώσει τη νίκη στη ΝΔ. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές δεν θα ήθελα να κάνω μια εκτίμηση αλλά αισθάνομαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης και η ΝΔ να έχει πλειοψηφία στην Βουλή. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να έχει ο τόπος μια σταθερή κυβέρνηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Η αυτοδυναμία δεν είναι ένδειξη αλαζονείας μακριά από εμάς. Το να έχεις πλειοψηφία στην Βουλή είναι προϋπόθεση για να μπορέσει ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί στους Έλληνες».
Στο ερώτημα τι περιμένουν οι Έλληνες από τη ΝΔ είπε ότι περιμένουν δυο πράγματα. «Στην οικονομία να αισθανθούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και ότι αυτό θα έχει κάποια απόδοση για την ζωή κάθε ανθρώπου σε κάθε νοικοκυριό σε κάθε οικογένεια. Ότι θα βρουν δουλειά, ειδικά οι νέοι άνθρωποι όχι με 300 και 400 ευρώ να νιώσουν ότι έχουν πραγματικές ευκαιρίες στην ζωή. Οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες να διασφαλιστεί ότι θα παίρνουν την σύνταξή τους και να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να έχουν ευκαιρίες στην ζωή».
Ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε και το θέμα της ασφάλειας το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο ζητούμενο. Είπε ότι «είναι κάτι εφικτό να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ αφού έχει αναλάβει αυτή την δέσμευση και θα κριθεί αυστηρά γι’ αυτό».

Αν θέλει να στείλει μήνυμα το Eurogroup ας στείλουν και οι Έλληνες μήνυμα την Κυριακή στους Ευρωπαίους

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει η ΝΔ το Eurogroup που θα γίνει για την Ελλάδα την επομένη των εκλογών με θέμα την χώρα μας και τις εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό το Eurogroup γίνεται για να σταλεί ένα μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση είπε: «Είναι μια καλή ευκαιρία να στείλουν μήνυμα και οι Έλληνες στους Ευρωπαίους, τους δανειστές μας, τους εταίρους μας δίνοντας μεγάλη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μιλάει την ίδια γλώσσα και εντός και εκτός Ελλάδας. Για κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει μια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει μια αξιόπιστη πορεία να δώσει τότε την δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα στην οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «μέσα στον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου, το σύνολο των δεσμεύσεων που αφορούν το φορολογικό σύστημα θα γίνουν πράξη. Η επιλογή του αυριανού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με το φορολογικό νομοσχέδιο όπου γίνονται μεγάλες μειώσεις στην φορολογία θα είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης. Αυτό τώρα, θα αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 αλλά σημασία έχει ότι το μήνυμα θα σταλεί από την πρώτη μέρα».
Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος πως οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση της οικονομίας με τις επενδύσεις θα γίνει πράξη από την αρχή». Χαρακτήρισε εμβληματική την υπόθεση του Ελληνικού, μια υπόθεση που η κυβέρνηση κατάφερε να την κρατήσει κλειστή, όπως είπε για 4 ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν εκεί 50.000 έως 60.000 θέσεις εργασίας να χάσει το ελληνικό δημόσιο πολλά έσοδα από φόρους. Θα είναι ένα από τα πρώτα μελήματα της κυβέρνησης να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση.
Επίσης είπε μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ανθρώπων της Ελληνικός Χρυσός και της ίδιας της επιχείρησης. Η λογική του Μητσοτάκη είναι άκρως φιλοεπενδυτική και γι αυτό τον λόγο συμφέρει όλους τους Έλληνες είτε είναι εργαζόμενοι είτε επιχειρηματίες.

Ειδικότερα για την φορολογία είπε ότι αυτή των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 28% στο 20% σε δυο χρόνια. Επίσης είπε ότι θα μειωθεί ο φόρος στα μερίσματα και θα πάει από το 10% στο 5%. Επίσης, μέσα στην 4ετία θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το 20% στο 15%. Οι χαμηλόμισθοι θα παίρνουν διπλάσιες αυξήσεις από τον ρυθμό του ΑΕΠ. Θα νομοθετήσουμε νέο κατώτατο μισθό και θα ωθήσουμε εκεί τους επιχειρηματίες. Στα πρώτα δυο χρόνια θα μειωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας που έχει βαρύνει όλες τις ελληνικές οικογένειες και υπάρχει πρόβλεψη να μην μειωθεί το αφορολόγητο και ο πρώτος φορολογικός συντελεστής να μειωθεί από το 22% στο 9% για να διευκολυνθούν οι πιο φτωχοί και οικονομικά αδύναμοι.

Η Ελλάδα αποφασίζει – Ο Μητσοτάκης αποφασίζει και όχι οι εταίροι

Θύμισε τα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά και την αντιπαράθεση με τους εταίρους για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Τότε όλοι έλεγαν πως θα καλύψετε τα 600 εκατομμύρια από την μείωση του ΦΠΑ και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα κενό γιατί αυξήθηκε η κατανάλωση. Στο ερώτημα αν θα πάνε σε μονομερείς ενέργειες ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα αποφασίζει. Ο Μητσοτάκης αποφασίζει από την Δευτέρα. Δεν αποφασίζει κάποιος άλλος και γι’ αυτό είπα στους συμπολίτες μας να δώσουν την δύναμη που χρειάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή για να μπορεί να μιλάει με την δύναμη του μεγαλύτερου ίσως εκλογικού ποσοστού που έχει πάρει κόμμα στο πλαίσιο της ΕΕ τα τελευταία χρόνια».

Με νόμο η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Καμία απόλυση

Για το Δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος όπως και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπάρχει εργασία 7 ημερών όπως κατά εκπληκτικό τρόπο διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συμβεί. Φυσικά θα υπάρξει αξιολόγηση στο Δημόσιο γιατί είναι μια απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και γιατί οτιδήποτε θέλουμε να λειτουργήσει καλύτερα υπέρ του συνόλου των πολιτών έχει ως προϋπόθεση την αξιολόγηση στο Δημόσιο». Εξηγώντας το πως θα γίνει αυτό είπε ότι «φυσικά θα γίνει ξεχωριστή νομοθέτηση αλλά η βασική λογική είναι ότι θα γίνει αξιολόγηση των δομών. Δηλαδή, τι προσφέρει η κάθε δομή στην ελληνική κοινωνία και στην συνέχεια θα περάσουμε στο τι προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος». 
Απέρριψε το ενδεχόμενο καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων γιατί έχει ήδη γίνει όπως είπε πολλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. Για τις μετατάξεις ξεκαθάρισε ότι θα γίνονται μόνο με επιθυμία του εργαζομένου.

Νέος Ποινικός Κώδικας

Αναφερόμενος στο Νέο Ποινικό Κώδικα είπε ότι «υπάρχουν μια σειρά ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα. Υπάρχουν δημοσιεύματα για τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός φυλακής τρομοκράτες που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα ή άνθρωποι που έχουν υποπέσει σε βαριά αδικήματα». Υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει τις αλλαγές παραμονές των εκλογών και την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία. Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί κανείς να προχωράει σε τέτοιες αλλαγές χωρίς την συναίνεση της ΝΔ. Είπε ότι οι αλλαγές δεν απορρίπτονται στο σύνολό τους γιατί έχει γίνει σοβαρή δουλειά αλλά κάποια σημεία θα επανεξεταστούν.

Εξεταστική για Τσίπρα και Βαρουφάκη  για το πρώτο εξάμονο του 2015 – Είναι απαίτηση της κοινωνίας

Στο ερώτημα αν η ΝΔ σκοπεύει να ανοίξει θέματα όπως για παράδειγμα οι ευθύνες Βαρουφάκη στην επόμενη Βουλή ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η περίοδος του πρώτου εξαμήνου του 2015 έχουμε εξηγήσει στους πολίτες ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει διαλεύκανση για ότι έχει συμβεί. Είναι μια τραγική εποχή για την Ελλάδα με συμπρωταγωνιστές και συνυπεύθυνους τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη οι οποίοι είναι υπεύθυνοι που η χώρα επιβαρύνθηκε με 100 δις πρόσθετο χρέος γιατί υποχρεώθηκε να χάσει χρόνο και χρήμα και το πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι και οι νεότερες γενιές. Στην απαίτηση αυτή της κοινωνίας εμείς θα ανταποκριθούμε».
Πρόσθεσε ότι η υπόθεση Novartis είναι μια πολιτική σκευωρία που όπως είπε έστησε η κυβέρνηση Τσίπρα παίρνοντας ένα υπαρκτό σκάνδαλο όπως η ιατρική πλευρά αλλά δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων όπως αποδείχθηκε αλλά μια σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με σκοπό να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους βάλλοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.
Για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά είχε αξιολογήσει το θέμα αναδεικνύοντας τον συνταγματικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είπε ακόμα ότι αυτό θα πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές και για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι έχει ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.
Για το θέμα της άρσης των capital controls είπε ότι είναι εφικτό να γίνει πολύ σύντομα αυτό, περίπου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δείτε όλη την συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις