Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«1922: Πειραιάς & πρόσφυγες»: Παρουσίαση του 8ου τεύχους του περιοδικού «αφιέρωμα»

«1922: Πειραιάς & πρόσφυγες»: Παρουσίαση του 8ου τεύχους του περιοδικού «αφιέρωμα»

Η Ελληνογαλλική Σχολή «Saint-Paul», τιμώντας τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το 8ο τεύχος του περιοδικού «αφιέρωμα», με θέμα «1922: Πειραιάς & πρόσφυγες».

Με την έκδοση αυτή, η Σχολή αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν βίαια από τη γενέθλια γη τους και βρήκαν καταφύγιο στον Πειραιά. Στην πόλη που «αγκάλιασε» το δράμα τους και τους εξασφάλισε τα εχέγγυα για μια νέα αρχή.

Τα κεφάλαια του περιοδικού είναι αφιερωμένα στην άφιξη των προσφύγων στον Πειραιά και στην υποδοχή τους από τους ντόπιους, στη συμβολή των προσφύγων  στις Τέχνες και στην Παράδοση, στην καταγραφή μαρτυριών και στην αναφορά στα γεγονότα και στα παθήματα των προσφύγων είτε μέσα από διηγήσεις συγγραφέων είτε μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων της εποχής. Στις 216 σελίδες του περιοδικού φιλοξενούνται πρωτότυπα άρθρα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η παρουσίαση του τεύχους θα γίνει τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής (Κουντουριώτου 229-231).

Το τεύχος θα προλογίσουν οι:

  • Άγγελος Συρίγος, αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

Στην εκδήλωση συμμετέχει μουσικό σύνολο και η Χορωδία της Σχολής.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, παρακαλούνται να ενημερώσουν για την παρουσία τους στο τηλ. 210 4511954 (κ. Χαλαβατζή), μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022.

Parking στην αυλή της Σχολής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις