Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

19χρονος εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο της Κυψέλης – Τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή

19χρονος εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο της Κυψέλης – Τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή

Ο 19χρονος μπήκε 41ο γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη, με ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή 18 ετών από τη Νιγηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί, όταν ο 19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο γυμνάσιο στην Κυψέλη, προκειμένου όπως όλα δείχνουν, να ξεκαθαρίσει μία διαμάχη που είχε ο αδερφός του με έναν άλλον μαθητή.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι δύο τραυματίες -ο μαθητής με τραύματα από σφυρί και ο διευθυντής με μαχαίρι- έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί.

Μαρτυρία μαθήτριας: Οι άλλοι μαθητές φώναζαν «beef» και κανείς δεν προσπάθησε να βοηθήσει

Όπως είπε μία μαθήτρια που ήταν παρούσα στην αιματηρή επίθεση «το παιδί ήταν στο πάτωμα λιπόθυμο και παντού αίματα». Το γεγονός ότι υπήρχαν παντού αίματα στο σημείο της επίθεσης, φαίνεται και από εικόνες που έχει εξασφαλίσει το newsit.gr από τον τόπο της επίθεσης…

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μαθήτρια, κανείς δεν πήγε κοντά να βοηθήσει και κάποιοι μάλιστα φώναζαν «beef», δηλαδή τσακωμός. Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν κάποιοι που βιντεοσκοπούσαν την επίθεση!

Οι μαρτυρίες μαθητών λένε πάντως, πως ο διευθυντής τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να χωρίσει τα δύο παιδιά…

Λένε επίσης ότι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Πέμπτη, ο δράστης επιχείρησε να απομονώσει τον αδερφό του θύματος με τον οποίο τσακώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, είχε πει ότι ήθελε να σκοτώσει εκείνον και την οικογένειά του.

«Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Υπάρχουν κι άλλα, όχι τόσο βάναυσα αλλά υπάρχουν» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Καργόπουλος που πήγε στο σχολείο μετά το συμβάν.

Μπήκε στο σχολείο υποστηρίζοντας ότι «θέλει κάτι έγγραφα»

Σύμφωνα με άλλο μαθητή του σχολείου, ο 19χρονος Γεωργιανός δράστης μπήκε στο σχολείο, λέγοντας ότι θέλει κάτι έγγραφα. Ο 19χρονος Γεωργιανός βρήκε τον 18χρονο Νιγηριανό στις σκάλες. Ο Νιγηριανός προσπάθησε να αντισταθεί. Ο δράστης κατάφερε απανωτά χτυπήματα με το σφυρί στο κεφάλι του Νιγηριανού! Όταν ο διευθυντής του σχολείου έτρεξε να βοηθήσει το θύμα, τότε ο Γεωργιανός τον μαχαίρωσε στην κοιλιά…

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις