Ελλάδα

20 ένοχοι και 7 αθώοι για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια

Εκδόθηκε μετά από τρία περίπου χρόνια ακροαματικής διαδικασίας η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηματών τη Αθήνας για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από το σύνολο των 27 κατηγορουμένων το δικαστήριο, έκρινε ενόχους 20 από αυτούς ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους επτά. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύμβαση για τα υποβρύχια είχε υπογραφεί επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικοί. Πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Μία σύλληψη για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση στην Βοιωτία - Κρατούσε οκτώ υπαλλήλους και τα έγγραφά τους
Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς υποχρέωναν τα θύματα σε αδιάλειπτη εργασία, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και χωρίς να τους παρέχουν τα προβλεπόμενα ημερήσια διαλείμματα
Αστυνομία