Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

20 χρόνια Υποτροφίες COSMOTE:  ένα πρόγραμμα θεσμός συνεχίζει δυναμικά τη συνεισφορά του

20 χρόνια Υποτροφίες COSMOTE:  ένα πρόγραμμα θεσμός συνεχίζει δυναμικά τη συνεισφορά του

Εδώ και 20 χρόνια, η COSMOTE με το Πρόγραμμα Υποτροφιών στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες. Για τους νέους, που στοχεύουν να πάνε μπροστά και να πετύχουν τους στόχους τους, που δεν εφησυχάζουν αλλά συνεχίζουν να επενδύουν στην εκπαίδευση τους, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν.  Πρόκειται για τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς για τη βιώσιμη ανάπτυξη της COSMOTE. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 724 φοιτητές έχουν λάβει μέρος, με την συνολική  προσφορά να φτάνει 6,5 εκατ. ευρώ.

Παλαιοί υπότροφοι μίλησαν για την εμπειρία των δικών τους πανελλήνιων εξετάσεων, και τον αγώνα τους να μπουν στο Πανεπιστήμιο.

Ο Στάθης Παπαδόπουλος υπότροφος του 2020, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Παν/μιο σημειώνει: «H CΟSMOTE μέσω της οικονομικής ενίσχυσης μου δίνει μια σιγουριά για το μέλλον. Ό,τι προβλήματα προκύψουν στη φοιτητική μου ζωή μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μπορώ να πετύχω τους στόχους μου και αυτό μου δίνει μια αυτοπεποίθηση να συνεχίσω αυτό που κάνω, καθώς κάποιος πιστεύει σε εμένα και θέλει να με δει να επιτυγχάνω.»

Ο Θύμιος Κιοσές Νικόλαος, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μίλησε επίσης για την εμπειρία του: «Η υποτροφία της CΟSMOTE άλλαξε τη φοιτητική μου ζωή προς το καλύτερο, καθώς μου έδωσε την δυνατότητα να ανταπεξέλθω στα έξοδα των σπουδών μου χωρίς άγχος, και να αφοσιωθώ σε αυτές. »

Ο νέος κύκλος του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ξεκίνησε και η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 8/10. Το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Σημειώνεται πως ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας, στο Πρόγραμμα προστίθεται ένα νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€¹, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό είναι 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

Τέλος, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, η εταιρία προσφέρει την ευκαιρία σε είκοσι υπότροφους, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση από την υποτροφία, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον Όμιλο ΟΤΕ και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του.

Με όραμα έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο. Το 2020 η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας ανήλθε σε €5,1 εκατ. Περισσότερες πληροφορίες στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2020.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις