Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

22 Ιουνίου ξαναρχίζει η δίκη για τη Μάνδρα

22 Ιουνίου ξαναρχίζει η δίκη για τη Μάνδρα

“Επανεκκίνηση” στη δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 πρόκειται να δοθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ημέρα επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων. Η ακροαματική διαδικασία για την τραγωδία με τους 25 νεκρούς άρχισε, τυπικά, τον Ιανουάριο του 2020.

Συγκεκριμένα, σήμερα (03.06.2020) δόθηκε νέα διακοπή στη δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα και νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ορίστηκε η 22η Ιουνίου 2020.

Click4more Εικόνες ντροπής στη δίκη για τη Μάνδρα! Δεν… χωρούσαν δικηγόροι και κατηγορούμενοι! Καυγάς της προέδρου με μάρτυρα!

Ωστόσο, αρχικά διεκόπη λόγω της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας στην οποία είχε προγραμματιστεί η δίκη και στη συνέχεια λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο εδώλιο για την υπόθεση της Μάνδρας κάθονται 21 πρόσωπα.

Μεταξύ αυτών η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η εισαγγελέας, που διεξήγαγε την έρευνα, είχε διαπιστώσει πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή «μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις