Ελλάδα

24ωρη απεργία στα ταξί την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη (23.3.2023), οι οδηγοί ταξί μετά από απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας στις 11:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Η απεργία των οδηγών ταξί θα αρχίσει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.

«Τα ταξί της Αθήνας θα υπενθυμίσουν στο Υπουργείο Μεταφορών, όσα δεν έκανε για το ταξί, όσα έκανε για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό, όσα δεν έκανε για να εμποδίσει τις πολυεθνικές εφαρμογές να ροκανίζουν το μεροκάματο του ταξιτζή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οδηγοί ταξί.

Κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία στα προβλήματα του κλάδου και καλούν τον κλάδο να αντιδράσει σ´αυτή την πολιτική τώρα. «Υποτακτικοί δεν θα γίνουμε ποτέ. Θα ενοχλούμε κι ας ενοχλούνται. Θα φωνάζουμε κι ας μην ακούνε. Θα τους δείχνουμε κι ας κρύβονται. Το ταξί θα αντέξει, είτε το θέλουν, είτε όχι» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τονίζουν ακόμη «πως η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τον αργό θάνατο των ταξί καθρεφτίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βιώνουμε καθημερινά την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρίες που -παράνομα- παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς και κλέβουν το μεταφορικό μας έργο. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματά μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στη Νέα Μάκρη μεταξύ Τούρκων μαφιόζων
«Βλέπουμε κατά μεσής του δρόμου στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στη συμβολή με την οδό Πλαταιών, τους δύο Τούρκους μαφιόζους να πυροβολούν εναντίον ενός τζιπ ομοεθνών τους» λέει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
Τούρκοι
Ράμματα στο μάτι και κάταγμα στο κρανίο φέρει ο 23χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στην Καλαμαριά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι έπεσε με τα γόνατα και ενώ βρίσκονταν στο έδαφος ένας τον χτύπησε με σφυρί ενώ οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν όσο ο ίδιος προσπαθούσε να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του
Απολογία στον ανακριτή του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς