Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

24ωρη απεργία στον Αστέρα – Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

24ωρη απεργία στον Αστέρα – Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Αστέρα Βουλιαγμένης την Τρίτη 08/11/2016. Καταγγέλουν ότι διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου για 18 μήνες.

Όπως αναφέρουν, την περασμένη Τετάρτη υπήρξε συνάντηση με εκπρόσωπο των επενδυτών, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δεσμευτεί για τη διασφάλιση των εργαζομένων κατά το χρονικό διάστημα της εκτεταμένης ανακαίνισης που προσδιορίζεται γύρω στους 18 μήνες. Ουσιαστικά πρότεινε εθελούσια έξοδο και μόνον, για το συνεχούς απασχόλησης προσωπικό εγκαταλείποντας, όπως λένε, στη τύχη τους, τους εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στον Αστέρα ζητούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να επέμβουν άμεσα, αφού η συμφωνία μεταβίβασης οφείλει να λάβει υπόψη την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών, η μεταβολή του προσώπου του εργοδότη δεν επηρεάζει την εφαρμογή των υπέρ των εργαζομένων εργατικών διατάξεων και οι εργασιακές σχέσεις που είχε συνάψει ο προηγούμενος και αποχωρών εργοδότης εξακολουθούν να ισχύουν και να δεσμεύουν το διάδοχο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε