Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

28 Οκτωβρίου 2023: Δέος και περηφάνια στην στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη – Όλα όσα έγιναν

28 Οκτωβρίου 2023: Δέος και περηφάνια στην στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη – Όλα όσα έγιναν

Με δέος και περηφάνια πραγματοποιήθηκε η στρατιωτικής παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 13:00.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν – μεταξύ άλλων – η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Marder, Leopard, F-16, F4 Phantom, Rafale ήταν μερικά από τα βαριά άρματα και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων που πέρασαν από την παρέλαση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, F-16 της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της πολεμικής μας αεροπορίας έκανε πέρασμά πάνω από την Θεσσαλονίκη, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Ο Σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, περνώντας πάνω από την Θεσσαλονίκη.

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα, επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ”, τιμάμε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας και αναλογιζόμαστε το χρέος μας απέναντί τους. Οι ΈνοπλεςΔυνάμεις, εμπνεόμενες από το πνεύμα που συνήγειρε τους Έλληνες στις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, υπερασπίζονται τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας. Στο ταραγμένο και ρευστό διεθνές περιβάλλον που ζούμε, η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Δείτε εικόνες από την παρέλαση

 

Από την παρέλαση δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Marder, τα οποία πέρυσι παρέλαβε η χώρα μας από την Γερμανία. Είναι η 2η φορά που τα Marder παρελαύνουν στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους πέρασαν και τα Leopard και τα Hammer.

Τα Rafale τράβηξαν και φέτος τα βλέμματα με το εντυπωσιακό πέρασμά τους από τον Ουρανό.

Από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέρασε και το θρυλικό «Spitfire», αεροπλάνο – σύμβολο των Άγγλων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απ’ την παρέλαση δε θα μπορούσε να λείπουν τα F-4 Phantom, τα οποία και φέτος έκαναν το πέρασμά τους.

Ελικόπτερα Απάτσι και Χιούι έκαναν επίσης την εμφάνισή τους στον ουρανό μαζί με άλλα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Επίσης πέρασαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά και τα ελικόπτερα της αστυνομία.

Δείτε εικόνες από την υπόλοιπη παρέλαση:

 

 

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις