Ελλάδα

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση: “Προδότη, ντροπή σου”! Μικροένταση στην Αθήνα! video

Μια μικρή έντασης καταγράφηκε στην παρέλαση της Αθήνας για την 28η Οκτωβρίου. Η γυναίκα με την σημαία της Βεργίνας και η απομάκρυνση...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Ένταση στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου!

Πάντως, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σημειώθηκε μια μικροένταση! Ενώ η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου βρισκόταν σε εξέλιξη, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας σημαίες, η μία με τον ήλιο της Βεργίνας, παρεισέφρησαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα.

parelash athina entash

Η παρέλαση ουσιαστικά διακόπηκε, με την γυναίκα κοιτά τους επισήμους.Ένας άνδρας φαίνεται να κατευθύνεται στο σημείο και να την απομακρύνει.

Η γυναίκα συνεχίζει να παρελαύνει αλλά με… πλάτη στους υπόλοιπους, έχοντας ουσιαστικά το βλέμμα της ακόμη στους επισήμους.

parelash athina entash

Ακούγεται μάλιστα να φωνάζει “προδότη, ντροπή σου“, χωρίς να είναι βέβαιο αν το έλεγε στους επισήμους ή στον άνδρα που την απομάκρυνε.

Δείτε το βίντεο

Καρέ – καρέ το μικροεπεισόδιο

woman entash woman entash woman entash woman entash woman entash woman entash woman entash

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

[read4more]

Με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αυτά κατατέθηκαν εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.

Έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Παρέλαση και στην Θεσσαλονίκη

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Την παρέλαση παρακολουθούν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, και οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης. Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα 48 κειμήλια που γύρισαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία μετά από 109 χρόνια – Στη Σόφια τα οστά του Τσάρου Σαμουήλ
Τα κειμήλια θα εκτεθούν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έως τις 5 Νοεμβρίου 2026 κι ακολούθως, θα παραδοθούν στις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου Σερρών, Εικοσιφοινίσσης και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
«Σφυροκοπούν» την Κρήτη ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τα 318 λίτρα νερού έφτασαν τα ύψη βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων
Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να «χτυπάνε» Δωδεκάνησα και Κρήτη
καιρός