Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο 17χρονος παραστάτης! Αριστούχος και από το Μπαγκλαντές

Η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου μας έδωσε και φέτος "δυνατές" εικόνες με μηνύματα αγάπης και αρμονικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ταξίδι από το άγνωστο, μέχρι την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει ταινία… Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα. Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» και σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο. Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στο Ελληνικό.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Δείτε τον να παρελαύνει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και να συγκινεί

shmaia bangladesh

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας.

Click4more: Εντυπωσιακές εικόνες στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα [pics]

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της «Αποστολής», τόνισε: «Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «Αποστολής» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στη σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. Αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξή τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Εισαγγελία Αθηνών και μετά στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά Βελόπουλου για τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου σε σχέση με δηλώσεις...
Ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Άρειο Πάγο
«Βέβηλα και άνομα χέρια έκοψαν το νήμα της ζωής σου αδερφή μου, για μας δεν έφυγες» - Λύγισε ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα αποχαιρετώντας την
Συγκλόνισε ο αδερφός της στον επικήδειο - Η Βάγια Νέστορα έπεσε νεκρή από τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι της - Στη νεκρώσιμη ακολουθία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Βάγια Νέστορα: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της – Με αμαξίδιο στην εκκλησία η κόρη της Αφροδίτη 61