Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση – Το μήνυμα του επισμηναγού πιλότου του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ»

28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση – Το μήνυμα του επισμηναγού πιλότου του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Εντυπωσιακή και φέτος η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η μεγάλη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου είχε και τη συμμετοχή των νεοαποκτηθέντων Marder αλλά και των Rafale.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε τις εκδηλώσεις αλλά και επίσημοι, με επικεφαλής την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο τέλος πέρασε και εντυπωσίασε το F16 της ομάδας επίδειξης «ΖΕΥΣ», πραγματοποιώντας δύσκολους και εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Δείτε live: 

Τα Rafale πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης σε σχηματισμό, έχοντας απογειωθεί από τις βάσεις της Τανάγρας και της Ανδραβίδας.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα F-16 τα οποία σηκώθηκαν από την Αγχίαλο.

Φυσικά και τα F-4 που ήρθαν από την Ηλεία και τη βάση της Ανδραβίδας.

Από τον ουρανό πέρασε το θρυλικό Spitfire, συνοδευόμενο από ένα f-16.

Τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα εντυπωσίασαν, μεταξύ των οποίων και τα «νεοσύλλεκτα» Marder.

Από τον ουρανό πέρασαν και τα ελικόπτερα Χιούι

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ακολουθεί μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέρασαν τόσο σωματεία και σύλλογοι όσο και ενώσεις εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.

Η πεζοπόρος φάλαγγα που ακολουθεί περιλαμβάνει το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- – Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχουν επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

Δείτε εικόνες από την παρέλαση και τα επίσημα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις