Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

2o συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις

συνέδριο

To 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 9 Μάϊου 2019. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 150 εταιρίες και φορείς έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων, με πολύπλευρα οφέλη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, την Περιφέρεια Αττικής, τις Accenture, Pfizer, Teleperformance Greece, Deloitte, Coca Cola Hellas, Coca Cola 3E, Generation Y, British Council, ICTS Hellas.

Τι θα συζητηθεί στο συνέδριο

Στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, θα συζητήσουμε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Διεθνείς ομιλητές και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσουν εξελίξεις και παραδείγματα από την παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ και Έλληνες θεσμικοί εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα αναδείξουν θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, που ορίζει ότι η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, (ηλικία, αναπηρία, πολιτισμός, φύλο, θρήσκευμα, γενετήσιος προσανατολισμός) θα αναδειχθούν το πλέον επίκαιρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί και τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις