Ελλάδα

30 Αθηναίοι κάθε μέρα στην Σύρο για να εμβολιαστούν με Johnson & Johnson

Οι νέοι Αθηναίοι κυνηγούν τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson στα κοντινά νησιά. 

Το νέο «αντικείμενο του πόθου» για όσους θέλουν να εμβολιαστούν είναι αυτή τη φορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson αφού ως μονοδοσικό που είναι χαρίζει άμεσα το πολυπόθητο «πράσινο διαβατήριο».

Το τελευταίο, το αναζητούν διακαώς όσοι θέλουν να εργαστούν στον τουρισμό και πρέπει άμεσα να φύγουν από Αθήνα προς τα νησιά για να πιάσουν πόστο στην εργασία τους. 

30 Αθηναίοι κάθε μέρα στη Σύρο για εμβολιασμό

«Είναι μια εβδομάδα τώρα που στις 11.00 με το πλοίο της γραμμής αποβιβάζονται 20 με 30 Αθηναίοι και έρχονται κατευθείαν στο νοσοκομείο Σύρου για να εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson», περιγράφει στο newsit.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κατερίνα Καλογεράκη. 

Το νοσοκομείο της Σύρου τρέχει αυτή τη στιγμή τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές- τρεις με εμβόλια της Johnson & Johnson και μία με εμβόλια της Pfizer. Υπάρχει άλλη μια εμβολιαστική γραμμή στο κέντρο υγείας Ερμούπολης με Astrazeneca.

«Η πλειονότητα των Αθηναίων που έρχονται είναι νεαροί σε ηλικία, γύρω στα 30. Πρόκειται για ανθρώπους νέους που δουλεύουν κατά βάση στον τουρισμό ή σε επαγγέλματα όπως της εστίασης και θέλουν να είναι καλά θωρακισμένοι. Εμείς πάντως ενημερώσαμε τον διοικητής της 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλό για αυτή την κατάσταση και αυτός με τη σειρά του μάθαμε ότι έχει ενημερώσει τον κο Κικίλια. Ο κος Ροϊλός μας είπε ότι το ζήτημα θα λυθεί». 

Οι Αθηναίοι στην Σύρο και οι Συριανοί στην…. Τήνο

Πάντως, η κα Καλογεράκη λέει στο newsit.gr πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «απόβαση» Αθηναίων στην Σύρο μιας και όταν οι κάτοικοι της πρωτεύoυσας κυνηγούσαν τα Pfizer για να αποφύγουν τα Astrazeneca, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων ήταν και τότε μέσα στις επιλογές τους. «Το αποτέλεσμα ήταν οι Συριανοί που ήθελαν να εμβολιαστούν με Pfizer να φεύγουν με τη σειρά τους για Τήνο και Νάξο για να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο».

 «Χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία για τα ακριβή νούμερα, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας το νησιού λένε ότι έχει αρχίσει το κυνήγι των Johnson & Johnson από τους Αθηναίους και σε εμάς», μας είπε με τη σειρά του και ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος. 

Ισχυρή η επιθυμία των νέων για εμβολιασμό

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει πως Αθηναίους δέχονται εκτός από την Σύρο και τη Σαλαμίνα όλα τα κοντινά νησιά που περιλαμβάνονται στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» (σ.σ καθολικός εμβολιασμός των κατοίκων με όλα τα εμβόλια και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson να πραγματοποιείται μόνο στους νησιώτες). 

Όπως λέει ο κος Γιαννάκος: «Καταλαβαίνουμε την ανησυχία του κόσμου που θέλει να εμβολιαστεί και να ανοσοποιηθεί άμεσα και ειδικά όσων εργάζονται στον τουρισμό. Με αυτό τον τρόπο όμως, επιβαρύνονται οι υγειονομικές μονάδες των νησιών που είναι αδύνατον, με την υποστελέχωσή τους, να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου. Η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί  στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson». 

Σημειώνεται πάντως, ότι εδώ και 15 ημέρες που ξεκίνησε η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», οι νέοι ηλικίας 20 ως 29 ετών, οι οποίοι για την ώρα δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, σπεύδουν για να εμβολιαστούν στα νησιά και με το εμβόλιο της Pfizer. Σε αρκετές περιπτώσεις οι νεότεροι πολίτες, καταστρατηγούν τη σειρά για να είναι… έτοιμοι για τις διακοπές τους. Όπως και να έχει, η επιθυμία τους για εμβολιασμό φαίνεται ότι είναι ισχυρή και μάλιστα χωρίς δεύτερες σκέψεις, μια και θεωρούν τα εμβόλια ως το διαβατήριο για την …ελευθερία ενώ και η πίστη τους στην επιστήμη είναι εξίσου ισχυρή. 

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: «Η επιθεώρηση εργασίας είναι από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης
«Η Πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος»
φωτιά - τρίκαλα
Αποσωλήνωση της 6χρονης με εγκεφαλίτιδα επιχειρούν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Παίδων – «Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά
Οι γιατροί αναμένεται εντός της ημέρας να επιχειρήσουν τη σταδιακή αφύπνιση του παιδιού, προκειμένου να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα
Νοσοκομείο παίδων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα - «Με φώναξαν να δώσουμε DNA»
«Μέχρι να ταυτοποιηθούν οι σοροί η μητέρα μου θα θεωρείται αγνοούμενη» λέει ο γιος μιας εκ των πέντε γυναικών που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων
Οι δύο από τις 5 γυναίκες που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 6
«Κένταυρος»: Το ελληνικό αντι-drone σύστημα αναπτύσσεται σε πλοία, βάσεις και εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «όπλο» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αναδεικνύεται σε αναπόσπαστο τμήμα της αμυντικής σχεδίασης για την αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το σύστημα «Κένταυρος» της ΕΑΒ