Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

31 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα!

Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου: Intime.

Δεν σταματά να εξαπλώνεται ο φονικός ιός στην χώρα μας. 79 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 13 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Όλα όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας.

Τα πάνω – κάτω έχει φέρει ο κορονοϊός στην χώρα μας, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται και την κυβέρνηση να ανακοινώνει, το πακέτο μέτρων για την στήριξη εργαζομένων κι επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ και σήμερα, Τετάρτη 18.03.2020, έγινε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να ανακοινώνει πως 31 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και στο σύνολο είναι πια 418.

Click4more: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία, λόγω κορονοϊού

64 είναι τα “ορφανά” κρούσματα, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τους πρώτους ανθρώπους που νόσησαν στην Ελλάδα από τον ιό.

79 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας, ενώ 13 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη πως έχουν γίνει μέχρι στιγμής 6.000 έλεγχοι για να διαπιστωθούν τα κρούσματα κορονοϊού. “Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία”, συμπλήρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Τα κρούσματα κορονοϊού, οι λεπτομέρειες και η αισιοδοξία

Ο κ.Τσιόδρας είπε ακόμη ότι τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 70 έτη και νοσηλεύονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σα να φέρουμε ήδη τον κορονοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύουμε τους γύρω μας.

Click4more: Απαγορεύονται από αύριο οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων!

Μάλιστα, αφού σημείωσε ότι ένα τεστ μπορεί να βγει αρνητικό ακόμη κι αν ο ασθενής βρίσκεται στο στάδιο της επώασης του ιού, επισήμανε ότι ακόμη και μέλη της ιατρικής κοινότητας προκαλούν πανικό.

Σε όλο τον κόσμο, όπως είπε, υποκαταγράφεται η πορεία της επιδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα. “Μόνο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ξέρουμε ακριβώς την πορεία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας επιτροπής που εφαρμόζει μαθηματικά μοντέλα στατιστικής στην ιατρική, ενδέχεται να έχουμε ήδη 2.000 με 3.000 κρούσματα”.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκρινε ότι ακόμη και εκτεθειμένοι στον ιό νοσοκομειακοί πρέπει να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας. Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανανέωσε αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε ανθρώπους από τη Γουχάν με καλά αποτελέσματα, είπε, ενώ αντίστοιχο σχήμα φαρμάκων από ομάδα Γάλλων ειδικών -που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα- έχει επίσης καλά αποτελέσματα για τα κρούσματα κορονοϊού.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα κρούσματα κορονοϊού κι όχι μόνο

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις