Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

4.500.000 ευρώ από το Ευρωκοινοβούλιο για τις καταστροφές στην Κρήτη!

Ευρωκοινοβούλιο
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Είναι… οριστικό! Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε βοήθεια ύψους 4.500.000 ευρώ για την Ελλάδα για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 4.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στη Δυτική Κρήτη, έδωσε το Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή, εισηγήτρια της οποίας στην Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν η Εύα Καϊλή, εγκρίθηκε με 669 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΚ, οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία. Μετά την έγκριση της πρότασης η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ συστάθηκε το 2002 ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες της κεντρικής Ευρώπης το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Τα χρήματα του Ταμείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ζημιών και την κάλυψη μέρους του κόστους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της προσωρινής στέγασης, του καθαρισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος που καλούνται να αναλάβουν οι εθνικές αρχές μετά από φυσικές καταστροφές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις