Ελλάδα

42 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες

Σε 42 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα στις πυρκαγιές αυτές επιχείρησαν 722 πυροσβέστες με 29 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 238 οχήματα, και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και  υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές σύμφωνα με την πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Αυγούστου, στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, αυτή βρίσκεται σε ύφεση, ενώ επιχειρούν 239 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 67 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση με αγρότες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με διμοιρίες των ΜΑΤ να παρατάσσονται μπροστά από τις εγκαταστάσεις
Οι αγρότες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
10
Απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και την στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Τρακέρ στο κέντρο της Αθήνας