Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

«45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση»: Το ελληνικό χωριό και ο θρύλος της παροιμίας

«45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση»: Το ελληνικό χωριό και ο θρύλος της παροιμίας

Η χώρα μας μετράει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες παροιμίες που συνδέονται με ιστορίες, θρύλους και παραδόσεις. 

Κάθε μια από αυτές έχει μια μικρή ιστορία να διηγηθεί από πίσω η οποία φτάνει από στόμα σε στόμα στις σημερινές γενιές. Οι περισσότερες, μάλιστα, ξεκινούν από συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας, πόλεις ή χωριά. Κάτι τέτοιο ισχύει και με την πάρα πολύ γνωστή παροιμία «45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση».

Ένας μύθος από ένα ελληνικό χωριό και συγκεκριμένα της Κεφαλονιάς αναφέρεται σε αυτή την πολύ γνωστή παροιμία που την χρησιμοποιούμε κατά κόρον.

Όλα, λοιπόν, σύμφωνα με τον μύθο ξεκίνησαν από ένα ελληνικό χωριό και συγκεκριμένα ένα χωριό στην όμορφη Κεφαλονιά. Σε ένα μικρό χωριό της Κεφαλονιάς, λοιπόν, υπήρχαν κάποτε 45 οικογένειες των οποίων όλοι οι νοικοκυραίοι λέγονταν κατά έναν παράξενο τρόπο Γιάννηδες.

Εκτός από το παράξενο όνομα, όμως, είχαν και ένα άλλο κοινό. Δεν έπαιρναν καμία ξεχωριστή και διαφορετική απόφαση ούτε πήγαιναν σε κάποια εργασία κατά μόνας. Όλοι μαζί και όπου έβγαζε η πορεία τους. Συμφωνούσαν σε όλα και έμοιαζαν σαν να μια μεγάλη οικογένεια που ήταν μάλιστα πολύ ευτυχισμένη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις