Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έως 15 Μαϊου 2022 – Οι ώρες λειτουργίας

68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έως 15 Μαϊου 2022 – Οι ώρες λειτουργίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η άνοιξη φέρνει την χαρά των λουλουδιών και των αρωμάτων στην Κηφισιά, σε έναν θεσμό που γεννήθηκε το 1937.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο της Ελληνικής ανθοκομίας.

Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, που θα συνδυάσουν τη βόλτα τους σε έναν πανέμορφο χώρο με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής.

Η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί έως 15 Μαϊου 2022, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι Φυτωριούχοι – Ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περίπτερό τους, προβάλλοντας τα προϊόντα τους με εντυπωσιακό τρόπο, να συνομιλήσουν με το κοινό, να παρέχουν συμβουλές και να επιτύχουν πωλήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς: «Για 19 ημέρες σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 70 παραγωγών και εκθετών η Ανθοκομική Έκθεση μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 28 Απριλίου στις 20.00».

Εξειδικευμένοι γεωπόνοι μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο μας ή το μπαλκόνι μας.

Στο Εκθεσιακό Τμήμα της έκθεσης, ένδεκα αρχιτέκτονες τοπίου έχουν σχεδιάσει ένδεκα Κήπους Ευεξίας, οι οποίοι προσφέρουν την ομορφιά και αρμονία της φύσης.

Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.

Η ΣΤΑΣΥ στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Συμπληρώνοντας 153 χρόνια ζωής και παρουσίας στο σύστημα αστικής συγκοινωνίας και ούσα «σε σταθερή τροχιά από το 1869 έως σήμερα», η ΣΤΑΣΥ επανασυστήνεται και υπενθυμίζει την ιστορική πορεία της στη μεταφορική εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αττικής.

Σε έναν χώρο ιδιοκτησίας της, το Άλσος Κηφισιάς, σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό «Κηφισιά» της Γραμμής 1 του μετρό, που συμπληρώνει 65 χρόνια λειτουργίας, η ΣΤΑΣΥ προσκαλεί τους επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης σε ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία του τρίτου αρχαιότερου αστικού σιδηρόδρομου στον κόσμο. Αφετηρία το 1869, οπότε και ξεκίνησε το παρθενικό δρομολόγιό του ο ατμοκίνητος συρμός από το Θησείο στον Πειραιά, και προορισμός τα επιτεύγματα και οι προκλήσεις του σήμερα.

Το περίπτερο της ΣΤΑΣΥ θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς, αλλά και να συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ερωτήσεων γνώσεων, με έπαθλο δώρα που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις