Ελλάδα

7 εκατ. ευρώ σε 115 δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες

Ποσό ύψους 7.000.000 ευρώ κατανέμονται σε 115 δήμους της χώρας, για ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και με βάση συγκεκριμένης πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σημειώνεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

«Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Παρίστανε την νοσηλεύτρια» η γυναίκα που έκανε τις καταγγελίες μετά τον θάνατο της Μυρτούς
«Ψευδώς ανέφερε ότι οι γιατροί δεν ήταν παρόντες στο ΤΕΠ κατά την άφιξη της άτυχης 19χρονης κοπέλας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με βάση τις μαρτυρίες της βάρδιας του νοσηλευτικού προσωπικού»
Διάδρομος νοσοκομείου
«Βοήθεια, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας στον Κολωνό που βρέθηκε νεκρή μαζί με φίλο της μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Ένοικοι της πολυκατοικίας περιγράφουν σκηνές πανικού, με τη γυναίκα να χτυπά την πόρτα και να καλεί σε βοήθεια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά έγινε ορατή και από τα γύρω διαμερίσματα
Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα στον Κολωνό