Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αιφνιδιαστική κρίση στη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Ερντογάν αμφισβητεί τα σύνορά μας!

Αιφνιδιαστική κρίση στη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Ερντογάν αμφισβητεί τα σύνορά μας!

– Η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο
– Εξέδωσε συνολικά 8 ΝΟΤΑΜ, που ισχύουν από 4 Ιανουαρίου έως 29 Φεββρουαρίου 2016, με τις οποίες αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο!
– Όσο η Αθήνα δεν αντιδρά τόσο η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους
– Μεταξύ άλλων η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένουν αδιευκρίνιστα και δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών!
– Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της… Συνθήκη της Λωζάννης

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο. Και όσο η Αθήνα ορθώς δεν αντιδρά με βάση το ένστικτο αλλά τη λογική, τόσο η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους, αμφισβητωντας τα πάντα στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εξέδωσε συνολικά 8 ΝΟΤΑΜ (Α5670/5671/5725/5726/5736/ 5738/5915/5946), σε απάντηση αντίστοιχων ελληνικών, οι οποίες ισχύουν από 4 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου 2016 με τις οποίες:

•Ισχυρίζεται, μνημονεύοντας ένα σημείο στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Μεγίστης, ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένουν αδιευκρίνιστα και δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των 2 χωρών.

•Κατηγορεί την Ελλάδα ότι εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ που αφορούν περιοχές του Αιγαίου, παραβιάζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και αφορούν την αποστρατικοποίηση των νήσων (Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Τήλος, Χάλκη και Μεγίστη), τα οποία με βάση τους τουρκικούς ισχυρισμούς δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε