Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τις φωτιές στην Αττική – 1 άνθρωπος αγνοούμενος – 42 οι εγκαυματίες στα νοσοκομεία

85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τις φωτιές στην Αττική – 1 άνθρωπος αγνοούμενος – 42 οι εγκαυματίες στα νοσοκομεία
φωτογραφία Reuters

-Στους 85 ανέρχεται ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας
-Στο νούμερο 85 συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής
-Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα
-42 οι τραυματίες που νοσηλεύονται με εγκαύματα από την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου

Δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική και υπάρχουν ακόμα οικογένειες, οι οποίες εξακολουθούν να αγωνιούν για τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων DNA που θα ταυτοποιήσουν έξι με επτά σορούς. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πλέον 1, καθώς, όπως διαπιστώνεται, υπήρξαν πολλές διπλές καταγραφές στην σχετική ηλεκτρονική βάση.

Η επίσημη θέση για τους αγνοούμενους από τις φλόγες στην Αττική

Ειδικότερα, από την Πυροσβεστική έγινε απόψε γνωστό ότι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί με δύο ονόματα, δηλαδή το πατρικό τους και του συζύγου τους. Συνεπώς, οι αρχικά δηλωθέντες ως αγνοούμενοι, οριστικά, πλέον είναι 82.

Οι ταυτοποιήσεις στο Γουδή

Στο Νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδή, ομάδα ιατροδικαστών εργάζεται ασταμάτητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης των σορών στους συγγενείς, επιστρατεύοντας ακόμα και τη μέθοδο της ιατροδικαστικής στόματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν, με βάση τα οδοντογράμματα, τα θύματα που απανθρακώθηκαν και δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις από το DNA.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον έναν που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς.

Ωστόσο, θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μικρές πιθανότητες.

Οι εγκαυματίες από τις φλόγες στην Ανατολική Αττική

Οι τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 42, από τους οποίους οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” σε καλή κατάσταση, ενώ ένας εγκαυματίας έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και άλλος ένας εξήλθε από τη ΜΕΘ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις