Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

95 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Ξεπέρασαν τα 1000 – 32 οι νεκροί

95 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Ξεπέρασαν τα 1000 – 32 οι νεκροί

Τέσσερις νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 69 από τους ασθενείς νοσηλεύονται στην Εντατική. Διακόπτονται οι πτήσεις από την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τα 95 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.061, ενώ 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους. 

Από τους 32 ανθρώπους που ο κορονοϊός τους στέρησε τη ζωή, οι 25 είναι άνδρες και οι επτά γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών ήταν τα 73 χρόνια και οι περισσότεροι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Click4more Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες που επαναπατρίζονται

Από τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 χρόνια και 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 47 από τους 69 διασωληνωμένους είναι ηλικίας άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα. Πέντε ασθενείς έχουν βγεί από τις ΜΕΘ. 

Τα περισσότερα από τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι στην Αθήνα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως έχουν διενεργηθεί 14.363 εξετάσεις για κορονοϊό. 

“Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές. Παραμένουμε, χάρη στις προσπάθειες όλων σας, σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της επιδημίας” τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως κανείς δεν έχει ανοσία στον κορονοϊό και ο ιός “μας αφορά όλους”. Σημειώσε, πάντως, ότι “ευτυχώς έχουμε να κάνουμε στη μεγάλη πλειοψηφία της με μια ήπια νόσο”. 

Κατά την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε και νέες συμβουλές προς τους πολίτες, που εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καραντίνας μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι. Τις “πήρε”, όπως είπε, από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Τους κάλεσε, λοιπόν, να αποφεύγουν το κάπνισμα και το ποτό και να μην ακούν πολλές ειδήσεις για τον κορονοϊό για να μην αυξάνεται το άγχος. 

Περιορίστε το φόβο για το δικό σας καλό

«Είναι πολύ σύνηθες και λογικό να έχουμε φόβο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για πιθανή μόλυνση από την ασθένεια και τη μετάδοσή της» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη θωράκιση της ψυχικής υγείας όλων μας.

Συνέστησε να περιορίσουμε τη συνεχόμενη έκθεση μας σε ειδήσεις, να επικοινωνούμε με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους και να διατηρούμε το υποστηρικτικό αυτό δίκτυο, να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, επαρκή ξεκούραση και σωματική άσκηση όσο αυτό είναι δυνατό και να μην μένουμε μόνοι.

«Άλλο κοινωνική απόσταση και άλλο απομόνωση και μοναξιά» κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε όλα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις