Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Αδειάζει η Αθήνα – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους και τα λιμάνια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ήδη η κίνηση στους δυο βασικούς οδικούς άξονες από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και από Αθήνα προς Κόρινθο είναι αυξημένη με τους εκδρομείς του Πάσχα 2016 να έχουν πάρει το δρόμο, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Το αδιαχώρητο επικρατεί και στα ΚΤΕΛ αλλά και στους σταθμούς των τρένων.
Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός στα οδικά δίκτυα και θέτει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της Θεσσαλονίκης. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται αύριο (από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ) και την Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ.

Την Δευτέρα του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις. Σύμφωνα, τέλος, με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), η εργασία του προσωπικού κινήσεως το Μ. Σάββατο θα λήξει στις 11.20 το βράδυ. Έτσι, το τελευταίο δρομολόγιο (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ. Αντίθετα, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο» και τα νυχτερινά υπηρεσιακά λεωφορεία θα λειτουργήσουν κατά την ίδια ημέρα κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 τα ξημερώματα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε