Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Αλίθια Ρομέρο: Ο Σάββας έχει μετανιώσει

Αλίθια Ρομέρο: Ο Σάββας έχει μετανιώσει

Ο Σάββας Ξηρός έχει μετανιώσει για τους νεκρούς και τις ζωές που αφαίρεσε, λέει η σύντροφός του «Μιχάλη» ή «Σπύρου» της 17 Νοέμβρη, Αλίθια Ρομέρο Κορτές.

12 χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το βράδυ του Ιουνίου του 2002 όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη. Από τότε μέχρι σήμερα, η Αλίθια Ρομέρο δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του Σάββα Ξηρού. Παντρεύτηκαν μάλιστα μέσα στις φυλακές.

«Ο Σάββας Ξηρός μετανιώνει για τους νεκρούς και της ζωές που αφαίρεσε. Αγωνίστηκε γιατί αγαπούσε τον τόπο του. Λάθος ή σωστό η Ιστορία θα το κρίνει», λέει εκείνη στο Έθνος της Κυριακής.

«Πολλές φορές μου είπε ότι η 17Ν από την ημέρα που εξαρθρώθηκε δεν υπάρχει. Κι αυτός προχωράει και τ’ αφήνει όλα πίσω του. Ένας τυφλός ασθενής, με τόσα σοβαρά προβλήματα, ο μόνος αγώνας που μπορεί να κάνει είναι για την υγεία και την ψυχή του», λέει.

«Ονειρευόμαστε, αν κάποτε αποφυλακιστεί να πάρουμε ένα χωραφάκι, να βάλουμε τους μπαχτσέδες μας και να κάνουμε ένα μικρό σπιτάκι. Να ασχοληθώ με την αγιογραφία (την οποία σπουδάζει όπως και βοτανολογία) και ο Σάββας να συνεχίσει το γράψιμο. Να ζούμε απλά και αληθινά», λέει η Κορτές.

Η σύζυγός του Σάββα Ξηρού επαναλαμβάνει πως είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον οποίο θα έλεγε ο Χριστόδουλος Ξηρός τα σχέδιά του για απόδραση, αφού ξέρει καλά πως αυτό θα προκαλούσε προβλήματα στη νοσηλεία του αδερφού του. «Δεν είμαι ρουφιάνα. Ακόμη κι αν ήξερα κάτι, δε θα μίλαγα», λέει και κατηγορεί τους αστυνομικούς πως χτύπησαν τον Βασίλη Ξηρό κι έναν ανηψιό του όταν τους κάλεσαν για κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Σάββας Ξηρός – Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά την απόδραση ο Χριστόδουλος Ξηρός αρχίζει “φροντιστήριο” – Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται πως οι Πυρήνες θα του μάθουν τις νέες τεχνολογίες της τρομοκρατίας

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνιστώσα τρομοκρατίας

Χριστόδουλος σε Βασίλη Ξηρό: «Έτσι μου έρχεται να φύγω στην επόμενη άδεια, να μην γυρίσω»

Μαύρη λίστα της ΝΔ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν την τρομοκρατία

Αλίθια Ρομέρο: Και να γνώριζα δε σας έλεγα που κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πως είναι σήμερα η Αλίθια Ρομέρο – ΒΙΝΤΕΟ

Χριστόδουλος Ξηρός: Το δρομολόγιο της μεγάλης φυγής – Πότε έφυγε από την Θεσσαλονίκη, πότε έφτασε στην Αθήνα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε