Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Aναμνήσεις που ξαναζωντανεύουν μέσα από τις… Γεύσεις Μακεδονίας

Aναμνήσεις που ξαναζωντανεύουν μέσα από τις… Γεύσεις Μακεδονίας

Αναπολείς εκείνο το πρωινό στη Χαλκιδική; Τότε που είχες απολαύσει φρέσκο ψωμί με εκείνο το απολαυστικό πευκόμελο; Ή τα πικάντικα λουκάνικα με βουβαλίσιο κρέας που είχες δοκιμάσει σε εκείνη την εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη;

Είναι γεύσεις που έμαθες από τη γιαγιά Μαρία. Την αγαπημένη σου. Που πάντα έλεγε πως δεν τρως πολύ. Και πάντα άνοιγε εκείνο το μπλε τετραδιάκι που είχε γραμμένες όλες της τις συνταγές από το χωριό.

Είχε φύγει χρόνια από εκεί αλλά ποτέ δεν άφησε πίσω της τον τόπο της και τις γεύσεις του. Κι εσύ που μεγάλωσες με τα φαγητά της δεν ξεχνάς τις γεύσεις της Μακεδονίας. Και όταν γύριζε στο χωριό, η μνήμη γινόταν ακόμη πιο έντονη. Πάντα σου μιλούσε για τα φαγητά που έτρωγαν τότε και πώς τα έφτιαχναν αφού γυρνούσαν από τα χωράφια.

Οι γεύσεις από τη Μακεδονία ήταν συνδεδεμένες με τη γιαγιά Μαρία. Και με τα παιδικά σου χρόνια. Όλα όσα σου έφτιαχνε στη μικρή της κουζίνα. Γεύσεις που έγιναν στιγμές. Στιγμές με εκείνη. Η γιαγιά είχε για κάθε τέτοια γεύση από τη Μακεδονία και μια ιστορία να σου διηγηθεί.

Η γιαγιά μιλούσε και για κάτι ακόμα…για το μεράκι των παραγωγών της Μακεδονίας, χάρη στο οποίο παράγονταν και παράγονται φημισμένα προϊόντα.

Όσοι έχουν γιαγιά από τη Βόρεια Ελλάδα μπορούν να καταλάβουν.

Όσοι είχαν γιαγιά από τη Βόρεια Ελλάδα μπορούν να ξαναβρούν αυτές τις γεύσεις (και μαζί να ξαναζήσουν τις αναμνήσεις τους) στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Γιατί αποκλειστικά εκεί, έρχονται έως τις 11 Νοεμβρίου οι «Γεύσεις Μακεδονίας».

Μπορείτε να γευτείτε τοπικά τυριά, αλλαντικά, όσπρια και αλεύρι, κρασί, μέλι, μαρμελάδες, καθώς και αρωματικό ελληνικό, αναβιώνοντας νοσταλγικές στιγμές από το παρελθόν.

Στα ΑΒ Βασιλόπουλος μπορείτε, αν δεν την ξέρετε ήδη, να γνωρίσετε γευστικά τη Μακεδονία, μέσα από το Κασέρι Π.Ο.Π. με λιγότερο αλάτι από το Σοχό, το Λουκάνικο με λιαστή τομάτα και φέτα από τη Καστοριά, τις Φακές Ψιλές από την Κοζάνη, μαζί με απολαυστικό λευκό κρασί THEMA Κτήμα Παυλίδης από τη Δράμα και τη γλυκιά γεύση από το Μέλι Θάσου.

Αλλά και για εσάς που δεν είχατε γιαγιά από τη Μακεδονία, μη χάσετε αυτή την ευκαιρία. Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και να δοκιμάσετε γεύσεις μοναδικές. Να γνωρίσετε τη Μακεδονία… αλλιώς.

Μέσα από κάθε προϊόν των Μακεδόνων παραγωγών, μέσα από κάθε συνταγή της φημισμένης κουζίνας της, μέσα από κάθε γεύση που κρύβει μέσα της μια μοναδική σύνθεση γνώσης και φαντασίας, που την κάνει απολαυστική και γι’ αυτό περιζήτητη!

Έως τις 11 Νοεμβρίου, στα ΑΒ Βασιλόπουλος, θα βρείτε εκλεκτά κρασιά από το Αμύνταιο και τη Δράμα, που σας περιμένουν να τα συνδυάσετε με περίφημα τυριά ΠΟΠ από τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική, αλλά και με εξαιρετικά λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας που εκτρέφονται κοντά στη λίμνη Κερκίνη, καθώς και με μπριζόλα καπνιστή κρασάτη με φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής γης σε συνδυασμό με κόκκινο ντόπιο κρασί ή ένα ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας με διαλεχτά καρυκεύματα ψημένο σε ξυλόφουρνο από τη Δράμα.

Και από τη βραβευμένη σειρά «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη», θα βρείτε φασόλια γίγαντες ελέφαντες από τη Δυτική Μακεδονία, ρεβίθια μικρόσπερμα από τα Γρεβενά, φακές ψιλές Κοζάνης, πλιγούρι και άλλα διαλεχτά όσπρια, καθώς και αλεύρι για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πίτες, γλυκά και συνοδευτικά. Και για το πρωινό σας, πευκόμελο από τη Χαλκιδική και μέλι Θάσου, μαρμελάδες φράουλα και ροδάκινο, αλλά και τσουρέκι πραλίνα “ΑΒ Επιλογή” από τη Θεσσαλονίκη. Συνδυάστε τα με τον ελληνικό καφέ Ουζούνογλου με το σαγηνευτικό άρωμα και με παράδοση από τo 1928, βραβευμένος για την ανώτερη γεύση του με 2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2019!

Βάλτε τις Γεύσεις Μακεδονίας στο τραπέζι σας και έτσι θα καταλάβετε γιατί κάποιοι αποκαλούν τη Μακεδονία “ουρανίσκο” της γευστικής μας ταυτότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις