Ελλάδα

Arogi.gov.gr: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε 528 πυρόπληκτους

Στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ σε 528 δικαιούχους (μοναδιαία ΑΦΜ) της κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και υπέβαλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
  • 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής,
  • 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου και έως τις 13 Αυγούστου, μπορούν με μόνο μία αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγιος Δημήτριος: 4 διαρρήκτες τραυμάτισαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Οι διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, όμως εγκλωβίστηκαν και τότε παρέσυραν τις δύο μηχανές τραυματίζοντάς τους αστυνομικούς
Άγιος Δημήτριος: 4 διαρρήκτες τραυμάτισαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
40
Δοκιμάζεται για πρώτη φόρα η εικονική πραγματικότητα για την ανακούφιση του πόνου στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»
Η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο για τη διαχείριση του πόνου, τη μείωση του άγχους και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών
νοσοκομείο