Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Athens Flying Week 2023: Αεροπορικό υπερθέαμα με F-35 και Rafale – Όλες οι συμμετοχές

Athens Flying Week 2023: Αεροπορικό υπερθέαμα με F-35 και Rafale – Όλες οι συμμετοχές

Το Athens Flying Week 2023, το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου στα Βαλκάνια με πάνω από 500.000 πιστούς θαυμαστές παγκοσμίως, επιστρέφει και πάλι για ένα ακόμη συναρπαστικό αεροπορικό Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Δεξιοτέχνες πιλότοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε μια μοναδική επίδειξη στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας και προσφέρουν ένα σπάνιο θέαμα, καθώς εκτός από τους συμμετέχοντες και το ελληνικό κοινό που θα παρακολουθήσουν το Athens Flying Week έρχονται από το εξωτερικό για το ξεχωριστό αυτό υπερθέαμα περίπου 7.000 επισκέπτες.

Iδιαίτερα για φέτος, με μεγάλο ενδιαφέρον εκτός των αμερικανικών F-35, αμένεται μεταξύ των άλλων και η παρουσία των γαλλικών Rafale. Ενώ στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα πρέπει να προστεθούν τα Σόλο με τα F-16 από το Βέλγιο και τη Δανία, και οι ελληνικές ομάδες «Ζεύς» και «Δαίδαλος».

Από την Ελλάδα θα δούμε την «εθνική ομάδα» αεροπορικών επιδείξεων – το F-16 Zeus και το T-6 Daedalus – τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom και Mirage 2000-5, καθώς και όλα τα πτητικά μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Στην Athens Flying Week συμμετέχουν επίσης το Skyvan της Aviation PhotoCrew, η ομάδα RC Kavala Acro Team και οι Hellenic Skydivers.

Εκτός από τα πολεμικά αεροπλάνα, συμετέχουν πολλά σμήνη,μ όπως είναι οι Fursan που θα έρθουν από τα Εμιράτα, οι Saudi Hawks που ήρθαν από Σαουδική Αραβία, τα PC-7 που ήρθαν από την Ελβετία, οι Patrulla Aguila από την Ισπανία και οι WeFly – το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο που από την γειτονική Ιταλία.

Όσον αφορά τις ομάδες,θα συμμετέχουν η εκλεκτή Σαουδαραβική ομάδα Saudi Hawks, όπως και δύο επίσης σαουδαραβικά Typhoon, το εντυπωσιακό σμήνος Fursan από τα Αραβικά Εμιράτα, η ισπανική Patrulla Aguila και ομάδες από την Ελβετία και το Βέλγιο και η ακροβατική ομάδα από την Καβάλα, ενώ από την Ιταλία φθάνει για πρώτη φορά μία ομάδα με ΑΜΕΑ πιλότους, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να κατορθώσει η ανθρώπινη θέληση.

Επίσης, σημαντική είναι και η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή ακροβατικής επίδειξης Λούκα Μπερτόσιο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και ελληνικές ομάδες Sky Diving και Gliding. Έκπληξη της διοργάνωσης θα είναι η συμμετοχή του σμήνους πολιτικών αεροσκαφών της Αegean.

Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώνεται στην «πίστα» του Athens Flying Week 2023:

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week 2023 Παναγιώτης Ποδηματάς «πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αποζημιωθεί βλέποντας όλες τις πτητικές ικανότητες του υπέροχου αυτού αεροσκάφους και να συνομιλήσει με τους πιλότους και την πιλότοη Κρίστιν Γουλφ ή Μπέο (BEO), που θα μας προσφέρει την επίδειξη και να γνωρίσει στην στατική έκθεση τα ίδια τα αεροσκάφη, έτσι ώστε να μάθουν όλες τις πληροφορίες για το F-35», πρόσθεσε ο κος Ποδηματάς.

«Στα air shows οι συμμετέχοντες δείχνουν τις δυνατότητες που έχει η χώρα τους στο πτητικό μέσο. Όπως και η δική μας «εθνική ομάδα» πηγαίνει και συμμετέχει σε air shows σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Δείχνουμε τις δεξιότητες των Ελλήνων πιλότων. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που περιμένουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για να δούνε το Zeus να πετάει. Μόνο σε air shows μπορείς να τους δεις. Συμμετέχουν το πολύ σε πέντε air shows κάθε χρόνο και πρέπει να είσαι πάρα πολύ τυχερός για να τους δεις», σημειώνει ο κ. Ποδηματάς.

Δείτε εδώ το πλήρες πορόγραμμα του Athens Flying Week 2023.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις