Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δημόσιο: απολύσεις και το 2015 – Από 4.000 – 5.000 ζήτησε να φύγουν η τρόικα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κι όμως οι απολύσεις που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τελειώνουν σε ό,τι αφορά στο δημόσιο στο τέλος του έτους μάλλον έπεσαν και πάλι στο τραπέζι από τους τροικανούς. Η εμμονή της τρόικας για απολύσεις υπαλλήλων συνεχίστηκε και στο Παρίσι.

Αν και υπάρχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα οι οποίες κυριολεκτικά υποφέρουν από υποστελέχωση, αν και οι ίδιες οι δομές του κράτους απειλούνται λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων οι τροικανοί για ακόμη μια φορά έθεσαν θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Λεπτομέρειες δεν συζητήθηκαν ωστόσο η τρόικα ήδη είχε θέσει θέμα εδώ και μήνες δίνοντας μάλιστα έναν αριθμό κοντά στις 4.000.

Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης είχε επιβεβαιώσει την απαίτηση αυτή λέγοντας ότι προς το παρόν έχει αποτραπεί το ενδεχόμενο λόγω του ότι η χώρα υπήρξε συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Τώρα το στοίχημα είναι να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα, όμως και αυτό απολύσεις σημαίνει καθώς απομένουν ακόμη 6.500 ως το τέλος του έτους.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες δηλαδή θα πρέπει να έχουν απολυθεί χιλιάδες άτομα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και περίπου 1.000 άτομα που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε